Domů » Festivaly

Znělka LFŠ a Retrospektiva Jacquese Tatiho

Tým Letní filmové školy před pár dny uveřejnil oficiální znělku pro letošní rok, která vychází z celkového vizuálu 36. ročníku. Grafika je přejata z litografických výjevů rajské zahrady malíře J.E. Ridingera z 18. století.Podle autorů tato stylizace zhmotňuje představy mnoha návštěvníků festivalu o Uherském Hradišti jako filmovém ráji. Použitím strohého bezpatkového písma a nasvícení filmařským reflektorem se snažili vytvořit časový a vizuální paradox, jenž má zaujmout diváky. Zároveň se tvůrce František Petrák chtěl vyhnout současnému trendu mainstreamové grafiky, která je čistě dekorativní. Z Zda se jim to povedlo můžete zhodnotit zde:

Dramaturgové Letní filmové školy kromě mnoha jiných programových sekcí (informace zde) připravili kompletní přehlídku francouzského režiséra a herce Jacquese Tatiho. Tento výjimečně nadaný komik ve své tvorbě čerpal například z němé grotesky. Diváci tak budou mít poprvé v České republice shlédnout všechny Tatiho filmy, jako například sérii snímků s populární postavou pana Hulota (Můj strýček, Prázdniny pana Hulota, Playtime...), nemotorného vysokého pána s typickou dýmkou, ale i snímek Iluzionista v předpremiéře, natočený podle Tatiho scénáře režisérem Sylvainem Chometem.

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 4. 6. 2010 ve 0.52 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.