Domů » Aktuálně

Aktuálně: První informace o letošní LFŠ

Dnes proběhla v Institutu Cervantes první tisková konference k letošnímu třicátému šestému ročníku Letní filmové školy v Uherském Hradišti. Ta se bude konat 23. července až 1. srpna. V letošním roce se organizátoři rozhodli představit novou programovou koncepci, která by dle jejich slov měla jasněji vymezovat jednotlivé sekce, ale zároveň v mnohém navazovat na směřování přehlídky z loňských let.

Fokus
Sekce Fokus nabídne po Rakousku vhled do kinematografie islandské, a to jak do její historie, tak současnosti. Tato sekce by každoročně měla představovat jednu národní kinematografii s jejími tendencemi a osobnostmi.

Spektrum
NA LFŠ se letos představí fenomén Nového latinskoamerického filmu. Tento termín používaný zahraničními novináři popisuje nové tendence kinematografií Mexika, Chile, Argentiny či Peru. Spektrum bude každoročně představovat současné trendy ve světovém filmu.

Inventura
Letos se v inventuře představovat filmy žánru noir, který má svůj základ v detektivních románech drsné školy a je typický především pro americký průmysl. Tato sekce si dává za úkol přivádět na archivní snímky, které je dobré nezapomenout.

Visegradský horizont
Tato sekce bude v létě prezentovat především české snímky z devadesátých let, cyklus získal podtitul Divoká devadesátá. Kromě toho také přiblíží tvorbu československého režiséra Jána Kadára, který získal Oscara za svůj Obchod na korze. Tato část programu každoročně prezentuje filmy čtyř zemí Visegradu a snaží se v nich nacházet společná témata.

Stejně jako v minulých letech budou na programu i doprovodné akce, workshopy s tvůrci, besedy, výstavy či koncerty.

Zdroj: www.lfs.cz

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 10. 3. 2010 ve 23.17 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.