Domů » Aktuálně

Aktuálně: Ken Loach v Cannes a na internetu

Osmnáct snímků v hlavní soutěži festivalu v Cannes doplnil na poslední chvíli nový film britského režiséra Kena Loache s názvem Route Irish. Už několik dní se tušilo, že na poslední chvíli přibude do soutěžní sekce ještě jeden titul, ale Route Irish rozhodně mezi zbožně vyhlíženými snímky nebyl, protože Loach prý nejprve odmítl v Cannes svůj film uvést (Malickův The Tree of Life tedy definitivně na festivalu nebude). Nyní je však již potvrzené, že režisér změnil plány, a tak se letos již po desáté zúčastní soutěže o Zlatou palmu (naposledy tu byl loni s fotbalovou komedií Looking for Eric).

Název snímku je odvozen od jedné Bagdádské ulice, která bývá americkými jednotkami označována jako vůbec nejnebezpečnější prostor celého města a vysloužila si tak mezi nimi označení Route Irish. Příběh filmu, který se natáčel minulý rok na lokacích v Jordánsku a Liverpoolu, vychází právě z íráckého hlavního města, kde dva blízcí kamarádi podnikají jako zásobovatelé americké armády. Když však jeden z nich nešťastnou náhodou zemře, jeho pracovní partner se rozhodne pátrat po tom, zda jeho smrt nebyla dopředu připravená a oficiální vyjádření o nešťastné náhodě není pouze špatnou prací vyšetřovatelů.

Scénář napsal pravidelný Loachův spolupracovník Paul Laverty, který byl v minulosti canneskou porotou oceněn za svůj scénář k filmu Sladkých šestnáct let.

Zároveň se na serveru YouTube objevilo celkem sedm Loachových starších celovečerních filmů, které jsou volně ke zhlédnutí. Na této adrese je tak možné vidět snímky Ae Fond Kiss…, Cathy Come Home, Kes, Lůza, Smůla na patách, Tajné složky, Výhybkáři a třičtvrtěhodinový dokument o režisérovi s názvem Carry On Ken.

Zdroj: TheAuteurs.com

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 10. 5. 2010 ve 23.39 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.