Domů » Aktuálně

Aktuálně: Hirokazu Koreeda a jeho nový projekt

Hirokazu Koreeda je v súčasnosti jeden z najviac uznávaných japonských režisérov. Jeho snímky sa pravidelne vyskytujú na najprestížnejších svetových festivaloch, kde získali mnoho rôznych ocenení. Posledným kúskom, ktorý mohli diváci zhliadnuť bol film Air doll pojednávajúci o samote uprostred veľkomesta, čo je spolu s pamäťou, smrťou a vyrovnávaním sa so stratou jedna z obľubených tém jeho filmov.

Jeho najnovším projektom bude film Kiseki, v preklade zázrak. Jedná sa o príbeh dvoch mladých bratov, ktorý žijú v rozdielnych mestách. Koichi (Kouki Maeda) býva s matkou a starými rodičmi, zatiaľ čo Ryunosuke (Oushiro Maeda) býva s otcom. Ich snom je aby sa ich rozvedení rodičia uzmierili, a celá rodina začala znova žiť spolu. Koreeda pôvodne plánoval natočiť projekt až so 6 detskými hercami, no nakoniec sa rozhodol obsadiť iba dvoch súrodencov. Vo filme si ďalej zahrá a Kirin Kiki (stará mama), Joe Odagiri (otec) a Nene Otsuka (matka), ktorý s režisérom spolupracovali aj na jeho predošlých snímkoch. Koreeda spomenul, že akonáhle začne pracovať s deťmi, načerpá od nich nápady, ktoré začlení do filmu takže natáčania bude pomerne interaktívnym procesom. Už dávnejšie sa vyjadril, že odkedy sa stal otcom by opäť rád pracoval s deťmi (naposledy v roku 2004 vo filme Nobody Knows). Snímok sa momentálne natáča a predpokladaná japonská premiéra bola stanovená na leto budúceho roku, čo mu dáva slušné šance na celosvetovú premiéru v Cannes.

Zdroj: Ioncinema.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 28. 10. 2010 ve 17.18 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.