Domů » Aktuálně

Aktuálně: Juliette Binoche plánuje film s Kiarostamim i Assayasem

Francouzská herečka Juliette Binoche má za sebou spolupráci s řadou respektovaných režisérských osobností. Její herecká filmografie obsahuje snímky takových režisérů jako je například Jean-Luc Godard, Leos Carax, Louis Malle, Krzysztof Kieslowski, Chantal Akerman, Anthony Minghella, Michael Haneke, Abel Ferrara nebo Hou Hsiao-hsien. S některými z nich spolupracovala dokonce na více projektech. Letos pak získala za svůj herecký výkon ve Věrné kopii cenu Nejlepší herečky letošního festivalu v Cannes.

Její výběr rolí ve filmech etablovaných (zejména evropských) režisérů by měl pokračovat i nadále. Ze zmínek utrousených během nejrůznějších rozhovorů při propagaci Věrné kopie totiž vyplynulo, že v současné době spolupracuje na vzniku scénáře dosud nepojmenovaného snímku Abbase Kiarostamiho, kde by následně měla ztvárnit i jednu z hlavních rolí. Kiarostami nyní právě natáčí svůj další film v Japonsku, nicméně podle Juliette Binoche by finální scénář jejich dalšího společného projektu měl být hotový již v průběhu tohoto listopadu. Do té doby se Binoche zařekla, že o ději filmu nebude podávat žádné informace.

V současné době lze pouze spekulovat, zda půjde o tu road movie, kterou Kiarostami nedávno zmínil při svém rozhovoru pro New York Times. Je docela možné, že právě tu nyní natáčí. Ostatně otazníky jsou právě i okolo jeho japonského projektu (který se původně měl natáčet v Koreji).

Kiarostami však nebude jediným režisérem, se kterým Binoche podruhé v krátkém čase spojí síly. Jako herečka by se totiž měla účastnit nového snímku Oliviera Assayase, jehož několikahodinový televizní portrét známého teroristy Carlos právě obíhá festivalovým okruhem (a nutno dodat, že ohlasy jsou převážně nadšené). Režisér opět nechtěl zacházet do podrobností a pouze konstatoval, že se hodlá vrátit k produkčně podstatně méně náročnému způsobu natáčení, které by nepotřebovalo tak ambiciózní výpravu jako Carlos. Právě jeho předchozí film Letní čas, v němž Binoche hrála, byl poměrně malý film zasazený pouze do prostoru jedné venkovské vily.

Zdroj: ThePlaylist.blogspot.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 26. 10. 2010 ve 1.32 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.