Domů » Aktuálně

Aktuálně: Kelly Reichardt s novým projektem

Režisérka Kelly Reichardt patří mezi jedny z nejzajímavějších severoamerických nezávislých filmařů současnosti. A to i přesto, že se její jméno příliš do podvědomí diváků nevrylo a její snímky se v domácím prostředí promítaly maximálně v pár desítkách kin. Před sedmnácti lety byla „objevena“ Sundance festivalem, v průběhu let získala za Old Joy (2006) Zlatého tygra v Rotterdamu a s posledním snímkem Meek’s Cutoff (2010) soutěžila minulý rok v Benátkách (naše recenze je zde).

Podle nejnovějších informací se již zdá, že si Kelly Reichardt vybrala námět pro svůj pátý celovečerní film. Tedy alespoň se o něm letmo zmínil herec Peter Sarsgaard (Škola života, Sirotek…) při rozhovoru pro jednu portugalskou filmovou stránku. Kelly Reichardt mu nabídla ve svém připravovaném snímku jednu z hlavních rolí. Ústřední postavy by však měly být rovnou tři a měly by plánovat vyhodit do povětří jednu z vodních hrází, která stojí na území Spojených států.

Sarsgaard mluví o své postavě jako o komplikovaném charakteru, jemuž nejde o to někoho zabít, ale snaží se svými činy změnit svět k lepšímu. Podle něj jde o „environmentálního teroristu.“ Zároveň ústřední trojici aktivistů přirovnal k postavám z dokumentu If a Tree Falls: A Story of the Earth Liberation Front (nedávno distribuovaný film v USA; mj. měl premiéru na letošním Sundance festivalu, kde si vysloužil převážně pozitivní reakce). Ten zachycuje skupinu lidí, kteří se pomalu od klidných ekologických demonstrací na záchranu staletých stromů dostávají ke stále radikálnějším projevům svých názorů.

Takto nastíněný projekt (výsledný film by měl mít název Night Moves) zní celkem zajímavě, přesto trochu neobvykle v kontextu autorčiných předchozích děl. Namísto adrenalinové podívané typu Zátoky (2009) lze spíše očekávat hlubokou sondu do jednotlivých charakterů. Ostatně i její předchozí filmy jsou především o perfektně vystihnutých postavách, nikoli o dramatickém rozvíjení děje.

Zdroj: IndieWire.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 28. 8. 2011 ve 21.52 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.