Domů » Aktuálně

Aktuálně: Bratři Dardennové pokračují v osvědčeném

Jean-Pierre a Luc Dardennovi se po dvouleté odmlce chystají na počátku srpna opět usednout na režisérskou stoličku. A podle všeho bude jejich nový snímek Délivrez-moi (Osvoboď mě) v mnohém navazovat na jejich předchozí tvorbu, ať již námětem či hereckým obsazením.

Ve snímku bude hrát Jérémie Renier, pro něhož to bude již čtvrtá spolupráce s belgickým tvůrčím duem. Jejich prvním společným snímek byl Slib (1996), následovaný filmem Dítě (2005), který získal Zlatou palmu v Cannes; a konečně jejich dosud posledním projektem (a dosud posledním snímkem Dardennových) bylo Mlčení Lorny (2008), které si z Cannes odneslo cenu za nejlepší scénář. Oproti těmto snímkům, v nichž hrál (jednu z) hlavní(ch) rolí, se v Osvoboď mě dostane Renierovi patrně menšího prostoru. V příběhu 11letého chlapce, kterého opustí jeho otec, bude ústřední postavou mladá žena v podání Cécil De France, která se chlapce ujme. Dodejme, že De France, která je nejen domácímu divákovi nejvíce známa z Richeteova Veřejného nepřítele č. 1 (2008), má stejně jako Renier (Pokání, 2007; V Bruggách, 2008) zkušenost i s anglicky mluvenými filmy – na podzim letošního roku se představí v Eastwoodově Hereafter.

I produkčně Dardennovi vsadili na osvědčenou kartu – Osvoboď mě bude produkovat mimo jiné společnost Les Film du Fleuve, která stála za všemi filmy Dradennů počínaje zmíněným Slibem. Vzhledem k srpnovému začátku natáčení by měl být snímek velmi pravděpodobně dokončen tak, aby mohl mít premiéru v Cannes 2011.

Zdroj: Ioncinema.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 7. 2010 ve 10.13 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.