Domů » Aktuálně

Červnový festivalový výhled

Filmově-festivalové dění se již upíná k nadcházejícímu MFF v Karlových Varech a filmových akcí v červnu není mnoho. Každopádně ještě než 2. července vypukne MFF, můžete zavítat na následující vícedenní filmové přehlídky:

Indonéský filmový festival : 8. – 10. června, Praha – Městská knihovna na Mariánském náměstí

Čtvrtý ročník akce pořádané Indonéským velvyslanectvím v Praze nabídne 5 snímků od dvou indonéských režisérek – Nii Dinataové a Nany T. Achnasové – včetně Šeptajícího písku (Pasir Berbisik, 2001, r. Nan T. Achnasová), který byl oceněn na několika filmových festivalech a v roce 2002 byl uveden i v sekci Jiný pohled na MFF Karlovy Vary. Patronkou letošního ročníku festivalu je Věra Chytilová.
Vstup volný.

Letní filmový maraton : 10. – 13. června, Vsetín

V hledáčku akce, která se tradičně věnuje kinematografiím zemí Balkánu, se letos ocitl makedonský film, který tvoří jednu z festivalových sekcí. V rámci ní se uskuteční projekce celkem 12 snímků z této bývalé jugoslávské republiky. K vidění budou filmy staršího (Crno seme, 1971, r. Kiril Cenevski) i novějšího (Prevrteno, 2007, r. Igor Ivanov) data vzniku. Druhou sekcí festivalu jsou Vítězové evropských festivalů – pokud jste tedy ještě neviděli například Proroka (Jacques Audiard, Francie – Itálie, 2009) či Bílou stuhu (Michael Haneke, Rakousko – Francie – Německo – Itálie, 2009), budete mít v kině Vatra jedinečnou příležitost.
Akreditace: jednodenní vstupné: 100 – 200 Kč, třídenní: 200 – 350 Kč, více informací a možnosti slev (nejen) pro členy FK na webu.
Ubytování: Dům kultury – vlastní spacák a karimatka – 30 Kč/osoba/noc; další možnosti ubytování zde

Pozn.: Mezinárodní televizní festival Zlatá Praha, který se každoročně dosud konal v červnu, se počínaje svým letošním 47. ročníkem přesouvá na říjen – uskuteční se od 16. do 20. října 2010.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 1. 6. 2010 ve 18.38 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.