Domů » Aktuálně

Aktuálně: Courtney Hunt připravuje remake Cantetova Ressources humaines

Na oscara nominovaná režisérka a scénáristka Courtney Hunt v současné době píše scénář ke svému druhému celovečernímu snímku, který by měl aktualizovat příběh filmu Laurenta Canteta Ressources humaines, jímž na sebe tento režisér poprvé upozornil na světových festivalech.

Courtney Hunt před dvěma lety vyhrála Hlavní cenu poroty pro nejlepší americký hraný film na festivalu Sundance. Snímek Frozen river byl nejen o tom, jak lehce a nenápadně lze překročit základní etické hranice, ale vypovídal současně i o otřesné sociální situaci chudých amerických venkovanů, pro které je americký sen pouze nafouklou prázdnou bublinou.

Sociální podtext by měl mít právě i tento remake, který přebírá základní premisu původního snímku a zasazuje ji do amerického prostředí.  Hlavní postavou Ressources humaines byl mladý manažer, který se vrací do svého rodného města, aby dosedl na vysoké místo v jedné zdejší továrně. Místní mu vyčítají změny v personální struktuře podniku, které spolu s ním přicházejí, a mladý muž se jim brzy stává trnem v oku. Osobní drama čerstvého absolventa vysoké školy se odehrává na pozadí současné ekonomické krize.

Laurent Cantet za Ressources humaines získal jako nadějný debutující režisér ocenění na Evropských filmových cenách v roce 2000. Stejně tak triumfoval jako nový režisér na festivalu v San Sebestianu a Soluni. Předminulý rok pak získal za snímek Mezi zdmi Zlatou palmu na festivalu v Cannes.

Courtney Hunt bude snímek natáčet pod hlavičkou Focus Features. Lze tedy očekávat, že špinavý vzhled nezávislého filmu půjde trochu stranou a bude nahrazen podstatně uhlazenější estetikou. Produkovat bude Stephanie Danan a Alain Chabat ze společnosti WAM films, která se především soustředí na reklamní tvorbu.

Zdroj: thefilmstage.com; Variety.com

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 28. 5. 2010 ve 23.15 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.