Domů » Aktuálně

Aktuálně: Dumont připravuje svůj šestý film

Právě ve správný čas, několik dní před tím než do České republiky přijede Bruno Dumont uvést svůj nejnovější film Hadewijch – mezi Kristem a Alláhem, unikly první informace o jeho dalším filmu. V pořadí půjde o šestý celovečerní snímek, který kontroverzní francouzský režisér bude točit.

Pod názvem L’Empire můžeme opět očekávat variaci na ústřední téma Dumontovy tvorby. Film se bude odehrávat nedaleko menšího města na severním pobřeží Francie, kde v močálech žije samotářským životem neznámý muž. Na první pohled klidné venkovské prostředí je však pouhým klamem, za nímž se pomalu rozrůstá agrese a nevraživost obyvatel. Podivný samotář, známý v okolí svými výstředními kousky, se postupně sbližuje s dcerou zdejšího farmáře, která mu nosí zbylé jídlo. Téměř poustevnický život, jenž muž vede, je však brzy rozcupován prvními vraždami, které se rozhodnou ve jménu společné lásky a spravedlnosti vykonat. Jejich snaha vymýtit zlo z místních obyvatel se nezastaví ani před jejich vlastním krevním poutem.

Podobně roztříštěný, zvrácený a falešný svět popisovaly i předchozí Dumontovy filmy. V nich ukazuje vyrovnanost a harmonii pouze jako pomíjivé stavy, jež musí být jednou narušeny jednáním hlavních protagonistů. Ve svém nejkontroverznějším snímku Twentynine Palms, který svého času strhl velký skandál na festivalu v Benátkách, překopírovává tento koncept i do samotné struktury filmu, ve které je absence jakéhokoli příběhu narušována velkými dramatickými zvraty. Pro své filmy si vybírá zásadně neznámé tváře, aby docílil žádané autentičnosti (jeho L’humanité je jediným snímkem, u kterého oba neherci v hlavní roli dostali v Cannes cenu za herecký výkon). Absence známých hereckých jmen je téměř jistá i u L’Empire.

Film má již jistý rozpočet 2,5 milionu eur a je produkován společností 3B Productions, která stála i za jeho předchozími snímky. Za dva roky lze očekávat jeho premiéru na festivalu v Cannes, jehož programoví ředitelé mají Dumonta v oblibě a jeho předchozí filmy zde získaly hned dvakrát Velkou cenu poroty. Po tiskové konferenci na pražském Febiofestu budeme mít o celém projektu dozajista další informace.

Dumontův poslední film Hadewijch – mezi Kristem a Alláhem se dostane na konci března i do naší regulérní distribuce.

Zdroj: Cineuropa.org

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 3. 2010 ve 23.18 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.