Domů » Aktuálně

Aktuálně: Wendersův projekt Pina pozdržen

Plánovaný projekt Wima Wenderse Pina, o kterém jsme informovali koncem května, bude pozdržen. Začátek natáčení byl původně plánován na letošní září, bohužel byl narušen tragickou událostí – smrtí hlavní představitelky Piny Bausch. Ta zemřela náhle začátkem léta, pouze několik dní po té, co jí byla diagnostikována rakovina.  Přípravy natáčení byly ihned zastaveny, v posledních dnech se  však Wenders rozhodl změnit koncept (zatím nevíme jak) a v práci na svém prvním 3D filmu pokračovat.

Řekl k tomu: „Musíme samozřejmě vytvořit nový koncept. Pracujeme na tom. Nenecháme si utéct příležitost natočit s přednostním právem choreografii a taneční sestavy navrhnuté Pinou Bausch. Její kritický a zároveň laskavý dohled je stále v naší práci přítomen. Cítíme se zavázáni splnit její přání zdokumentovat její umění nejlepším možným způsobem a zpřístupnit ho tak celosvětovému publiku.

Původně byla Pina plánována jako dlouhometrážní taneční film natočený ve 3D. Měl být složen ze třech nejznámějších tanečních vystoupení Piny Bausch – Café Müller, The Rite Of Spring a Full Moon. Produkčně je zastřešen Wendersovou společností Neue Road Movies a Tanečním divadlem Piny Bausch ve Wuppertalu, které bude po smrti choreografky s Wendersem spolupracovat na utváření nové podoby projektu.

Zdroj: screendaily.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 22. 7. 2009 ve 11.55 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.