Domů » Aktuálně

Aktuálně: Wim Wenders a Pina Bausch připravují celovečerní taneční film

Wim Wenders a známá choreografka moderního tance Pina Bausch oznámili svou spolupráci na celovečerním filmu. Mělo by jít o první dlouhometrážní taneční film, který bude natočen ve 3D. Název projektu je Pina a měl by být složen ze třech nejznámějších tanečních vystoupení Piny Bausch. Konkrétně Café Müller, The Rite Of Spring a Full Moon.

Nejde však o první realizaci Piny Bausch ve filmovém médiu. V roce 2002 spolupracovala na Almodóvarově snímku Mluv s ní, jenž začíná právě představením Café Müller. Pokud si na tuto scénu nepamatujete, určitě si jí můžete připomenout zde.

Wim Wenders prý na příležitost k této spolupráci čekal velmi dlouho. Její dílo obdivuje a pouze čekal na to správné médium, ve kterém by šlo taneční kreace co nejlépe zachytit. S rozmachem 3D formátů tak má konečně možnost „dostat diváky přímo na pódium“. Říká, že klasický filmový formát není schopný přenést to citové a estetické působení, které vychází z jejího díla. Otázkou však je, jestli použití 3D zobrazení nebude mít ve výsledku ten efekt, že lidé se budou více soustředit na trojrozměrnost obrazu a naopak jim uniknou právě estetické kvality samotného tance. Koneckonců, divák se při tanečním vystoupení také nepohybuje po pódiu, ale sedí distancován na svém sedadle, aby mohl koukat na celistvé představení.

Film bude produkován Wendersovou společností Neue Road Movies a Tanečním divadlem Piny Bausch ve Wuppertalu. Natáčet by se mělo začít v září tohoto roku a mezinárodní prodeje práv si již zajistila společnost HanWay Films.

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 27. 5. 2009 ve 12.59 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.