Domů » Aktuálně

Aktuálně: Derek Cianfrance a Ryan Gosling budou pokračovat ve spolupráci

Pokud by se vytvářel seznam filmů, které během letošní festivalové sezóny vytvořily největší „šeptandu“, patřil by mezi jedny z prvních titulů snímek Dereka Cianfranceho Blue Valentine. Přestože jde teprve o druhý režisérův celovečerní film, stal se z něho velmi žhavý artikl ještě před samotnou premiérou na Sundance. Cainfrance byl do té doby známý pouze svým debutem Brother Tied, který natočil hned po absolvování studia na Coloradské univerzitě (kde studoval pod vedením takových postav jako Stan Brakhage či Phil Solomon). Blue Valentine uvedl po dvanácti letech, během nichž dával dohromady čtyřmilionový rozpočet a postupně upravoval scénář. Do snímku obsadil Ryana Goslinga (Half Nelson) a Michelle Williams (Zkrocená hora, Wendy a Lucy) hrající manželský pár, který během let prochází řadou krásných i trpkých situací.

Snímek má zatím naplánovanou pouze americkou premiéru, která je stanovena na konec tohoto prosince. MPAA mu udělila ten nejhorší rating NC-17, tedy nepřístupnost komukoli pod sedmnáct let, což filmu znemožňuje nějaké širší nasazení do kin. Český divák může doufat v uvedení na letošním FebioFestu.

Derek Cianfrance a Ryan Gosling však na úspěšnou (alespoň z ohlasů zahraniční kritiky) spolupráci naváží i nadále. Cianfrance při rozhovoru na Gotham Independent Awards zmínil, že s Goslingem počítá pro svůj další snímek, jenž nese název The Place Beyond The Pines. Zahraniční média spekulují, že by mělo jít zřejmě o film s kriminální zápletkou. Režisér prohlásil, že film bude plný zbraní, motorek a otců. S Blue Valentine prý chtěl natočit drsný film, ale bez jakýchkoli zbraní – ty by se ale tentokrát měly stát jednou z hlavních rekvizit.

Snímek je zatím ve stádiu příprav a shánění financí. Doufejme, že to tentokráte půjde poněkud rychleji, než jak tomu bylo u jeho předchozího filmu. Cianfrance totiž svým mediálním obrazem působí jako velmi pečlivý režisér, který neponechá v preprodukci jediný detail náhodě (film Blue Valentine měl prý 66 verzí scénáře). Projekt zatím vzniká zcela v autorské režii Cianfranceho bez dohody s jakýmkoli filmovým studiem.

Níže je přiložen trailer k Blue Valentine, jenž láká těmi romantičtějšími pasážemi filmu.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 6. 12. 2010 ve 22.42 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.