Domů » Aktuálně

Dubnový festivalový výhled

KRRR! 70mm Film Fest Krnov : 9. – 11. dubna, Krnov – kino Mír

5. ročník unikátní středoevropské přehlídky 70mm filmů nabídne celkem 12 snímků natočených na největší používaný filmový formát. Více o KRRR! zde.
Vstupné na jednotlivé projekce: 80 – 100 Kč. Akreditace na 2 dny: 500 Kč, na 3 dny: 600 Kč. Ubytování – tělocvična ZŠ: 80 Kč/osoba/noc; internát SPgŠ Krnov: 280 Kč/osoba/noc.

Academia Film Olomouc : 13. – 18. dubna, Olomouc

45. ročník Mezinárodního festivalu populárně-vědeckého a dokumentárního filmu, který si klade za cíl fundovaně a invenčním způsobem mapovat přírodní, humanitní a sociálně-vědní obory v kontaktu s audiovizuálními médii. Kromě hlavní sekce Světové soutěže se v rámci nesoutěžní části festivalového programu můžete těšit na tematické bloky věnované anarchismu, squattingu či bioakustice.
Akreditace na celou dobu festivalu je zdarma. Možnosti ubytování zde.

Dny evropského filmu : 15. – 22. 4., Praha; 23. – 29. 4., Brno

17. ročník Dnů evropského filmu nabídne 38 snímků, které byly v uplynulých dvou letech natočeny na starém kontinentě. V rámci doprovodného programu se uskuteční debata o filmu a architektuře (16. dubna, 18. 30 hodin, kino Světozor – po projekci dokumentu Oko nad Prahou) a panelová diskuze o digitalizaci filmového dědictví ve střední Evropě (21. dubna, 10:00, Evropský dům). V období od 26. dubna do 2. května se v šesti českých a moravských městech uskuteční Ozvěny Dnů evropského filmu.
Vstupné v Praze a v Brně 90 Kč.

Festival Kriminál : 16. – 18. dubna, Praha – kino Aero

Přehlídka kultovních filmů s vězeňskou tématikou nabídne kromě 7 snímků také diskuze po projekcích a dvě divadelní představení. Vstupné: 90 – 100 Kč; divadelní představení 50 Kč.

Finále : 18. – 24. dubna, Plzeň


23. ročník soutěžní a bilanční přehlídky českých celovečerních hraných filmů a nově rovněž filmů dokumentárních. Kromě hlavní ceny festivalu, Zlatého ledňáčka, budou letos poprvé uděleny Ceny Dagmar a Václava Táborských určené pro mladé tvůrce do 35 let. Vstupné: 60 – 80 Kč; studenti, senioři a členové FK: 50 Kč. Akreditace: 930 Kč; zlevněná: 530 kč.

Anifilm : 28. dubna – 2. května, Třeboň


Mezinárodní festival animovaných filmů zachovává tradici, kterou animovaná tvorba v jihočeském městě na břehu rybníka Svět bezpochyby má. Soutěžní sekce festivalu bude rozdělena do kategorií autorská tvorba, studentská tvorba, televizní tvorba a tvorba na zakázku. V sekci Kaleidoskop se představí českému divákovi ne snadno dostupné filmy oceněné na světových festivalech – např. Fantastický pan Lišák tak bude po Febiofestu k vidění na plátně rovněž na Anifilmu. Kromě Bilance 2009 shrnující animovanou tvorbu uvedenou v české kinodistribuci nabídne festival výběr francouzské krátkometrážní animované tvorby či profil kanadského tvůrce Jacquese Drouina, jehož specializací je tzv. metoda špendlíkového plátna.
Akreditace – jednodenní: 80 Kč, pětidenní: 300 Kč – umožňují přednostní vstup na projekce, 5 minut před začátkem projekce budou do sálu až do naplnění kapacity bezplatně vpuštěni diváci bez akreditací.

Kino na hranici : 28. dubna – 3. května, Český Těšín


12. ročník přehlídky na česko-polském pomezí nabídne retrospektivu slovenského režiséra Martina Šulíka a retrospektivu jednoho z nejvýznamnějších polských kameramanů Adama Sikory. Další retrospektivy budou zaměřeny na literaturu a film – jednak adaptace děl Josefa Škvoreckého, polskou stranu pak bude zastupovat spisovatel Kornel Filipowicz, který v Českém Těšíně prožil dětství. V sekci Středoevropské filmy hrůzy se pak představí hororové snímky s datem vzniku od konce 60. let po současnost. Maďarské filmové jaro v Těšíně uvede nové snímky z Maďarska a chybět nebude ani výběr nejnovějších produkcí z Polska, Česka a Slovenska. Vstupné: 65 Kč/projekce; 3denní: 260 Kč, 1denní: 130 Kč. Akreditace: 490 Kč, pro členy AČFK: 390 Kč. Možnosti ubytování zde.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 31. 3. 2010 ve 20.13 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.