Domů » Aktuálně

Aktuálně: Cary Fukunaga a sci-fi

Čtyřiatřicetiletý americký režisér Cary Fukunaga na sebe poprvé výrazněji upozornil krátkometrážním, studentským Oscarem oceněným filmem Victoria para Chino (2004). O pět let později režíroval v Mexiku syrové drama s prvky thrilleru Sin Nombre a na letošním karlovarském festivalu jste mohli s několikatýdenním předstihem oproti běžné distribuci vidět jeho adaptaci viktoriánského románu Charlotte Bronteové Jana Eyrová.

Držitel šestnácti různých filmových ocenění (včetně ceny za režii ze Sundance) by mohl pro producenta Gorea Verbinského a studio Universal v budoucnu režírovat psychologické sci-fi Spaceless. Ve svém tweetu to uvedl autor scénáře Jeff Vintar (Final Fantasy: Esence života, Já, robot). Ze strohých informací o obsahu vyplývá, že by film měl vyprávět elitním nájemném vrahovi, který mimo planetu Zemi zabíjí dobře placené cíle a zároveň si začíná klást otázky o životě, vesmíru a vůbec… .

Fukunaga, který se přiznal, že by jednou rád natočil muzikál a film o cestování v čase a který v brzké době začne s realizací jím spolu-napsaného heist movie z občanské války No Blood, No Guts, No Glory, by sci-fi mohl prokázat svou zručnost napříč žánry. Slušné tržby (také vzhledem k nižším rozpočtům) dvou nedávných snímků téhož žánru, Správců osudu a Zdrojového kódu, přitom ukázaly, že inteligentní sci-fi má v současném Hollywoodu šanci.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 7. 2011 ve 11.55 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.