Domů » Aktuálně

Aktuálně: Cantet, Noé, Medem, Trapero, Tabio, Suleiman a Benicio del Toro v jednom filmu

Pod názvem 7 Days in Havana vzniká v produkci španělské společnosti Morena Films (stojící třeba za snímky Přicházím s deštěm, či Soderberghovým dvojdílným opusem Che) povídkový film situovaný na území Kuby. Vypovídat by měl skrze perspektivu jednotlivých příspěvků především o hudební scéně v hlavním městě Havaně.

Produkce na sebe upozorňuje především režijní účastí známých osobností světového filmu. Francouzští filmaři budou zastoupeni Laurentem Cantetem (Mezi zdmi, Ressources Humaines) a Gasparem Noé (Vejdi do prázdna, Zvrácený), za Argentinu bude participovat Pablo Trapero (V kleci), účastní se také izraelská režisérka Elia Suleiman (Boží zásah), španělský režisér Julio Medem (Sex a Lucía, Milenci ze severního pólu), kubánec Juan Carlos Tabio (Jahody a čokoláda, Guantanamera) a svým krátkým filmem přispěje i původem portorikánský herec Benicio del Toro (režijně podepsaný zatím pouze pod jedním krátkometrážním snímkem s názvem Submission).

Na každého z režisérů tak připadne zobrazení jednoho dnu v kubánském městě. O celkovou koherentnost mozaiky by se měl postarat místní spisovatel Leonardo Padura, jenž nabral zkušenosti již na dvou filmových scénářích pro zdejší koprodukce. Pomoci by měl také s psaním scénáře pro Medemův a Tabiův příspěvek.

A o čem by konkrétně měly jednotlivé části být? Del Toro by měl natočit paradokumentární pohled na amerického turistu, který na Kubě tráví svůj první den. Medemův příběh by měl být více vášnivý a zobrazovat blíže nespecifikovaný milostný trojúhelník. Trapero rozpracovává scénář o herci, který si do Havany přijíždí převzít cenu. Suleiman sám ztvární hlavní roli ve svém krátkém příspěvku, jenž bude sledovat toulky anonymního cizince po hlavním městě. Tabio by se měl soustředit na polaritu každodenních radostí a současně probíhajících soudů. Cantetův film se pokusí nahlédnout do historie jedné kubánské rodiny, která vyznává starodávné jurubské náboženství. O snímku Gaspara Noé se pouze ví, že by měl ukazovat praktiky exorcismu.

Pojící linií by snad měla být sestava kubánských herců (Ana de Armas, Mirta Ibarra, Vladimir Cruz a Jorge Perugorria), kteří by se měli v každém z příběhů alespoň na chvíli objevit. Bude bezesporu zajímavé sledovat, jak celý projekt dopadne, protože takto stručné anotace nepůsobí příliš jednotným dojmem a nelze očekávat, že by jednotlivé příspěvky sjednocoval styl. Přemostění pomocí herců se zatím zdá příliš vynucené.

Zdroj: Ioncinema.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 10. 12. 2010 ve 14.17 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.