Domů » Aktuálně

Aktuálně: Christophe Honoré bude natáčet v Praze

Známý francouzský režisér Christophe Honoré, jehož snímky se pravidelně objevují na předních filmových festivalech, začal v těchto dnech natáčet svůj osmý celovečerní film s názvem Les Bien-Aimés (anglicky Loved Ones). Část z něho by se měla natáčet také v hlavním městě České republiky.

Honoré, který si pravidelně scénáře ke svým filmům sám píše, zasazuje děj snímku do druhé půli dvacátého století, kterým postupně prochází matka i její dcera. V první části filmu se francouzská dívka Madeleine (Chiara Mastroianni) vydá do Československa, aby začala nový život se svým manželem Jaromilem. Jsou šedesátá léta, nastává uvolnění komunistického režimu, ale na pozadí následného příchodu vojsk Varšavské smlouvy se začíná rozpadat i jejich vzájemný vztah a Madeleine se vrací do Francie. O dvě desítky let později se pak její dcera Vera (Ludivine Sagnier) snaží navázat vztah v Londýně. Její partner však její náklonost neopětuje a osud osamělé dcery a matky se tak spojuje.

Natáčet by se mělo zřejmě ve všech třech metropolích. Krom obou výše jmenovaných hereček by se ve filmu měla objevit jak Catherine Deneuve (matka Chiary Mastroianni), která si zahraje starší verzi Madeleine, tak i Louis Garrel, jenž s Honorém spolupracoval již na několika filmech.

Christophe Honoré patří mezi velmi aktivní režiséry. Za posledních pět let se mu podařilo vyprodukovat každý rok nový film a přesto si udržet určitou kvalitu, aby se jeho snímky nadále objevovaly na významných festivalech. Tento rok tak například uvedl v Locarnu svůj snímek Man at Bath, jenž vykresluje vztah dvou homosexuálů, kteří se rozejdou a snaží se mermomocí začít nový život bez toho druhého.

Zdroj: Cineuropa.org, Ioncinema.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 20. 10. 2010 ve 21.50 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.