Domů » Aktuálně

Aktuálně: Reznorovo Year Zero vznikne

Trent Reznor (Nine Inch Nails), hudebník známý svou spoluprací s filmem (stál za soundtracky k filmům jako Lost Highway, Takoví normální zabijáci, v poslední době zkomponoval hudbu k úspěch slavícímu The Social Network) nakonec uskuteční svůj multimediální projekt v Year Zero v takové šíři, v jaké zamýšlel. Ve spolupráci s HBO a BBC America tak vznikne televizní mini série založená na koncepčním albu Year Zero. Na scénáři na ambiciózním sci-fi projektu z možné budoucnosti pracuje  Daniel Knauf, známý pro svou práci na Carnivàle. Carnivàle byl vysoce ceněný seriál z produkce HBO, který posbíral několik cen Emmy, nicméně si nedokázal udržet dostatečnou sledovanost a byl ukončen po druhé sezóně. Daniel Knauf se o Year Zero vyjádřil takto:

„Příběh se odehrává v USA v roce 2022; nebo-li „Year 0  (roce 0)“ podle nové americké vlády roku, kdy se Amerika znovuzrodila. Spojené státy utrpěly škody díky několika velkým teroristickým útokům, následkem čehož se proměnily ve fundamentalisticky křesťanskou teokracii s absolutní mocí nad svým územím. Vláda udržuje kontrolu nad populací pomocí institucí jako Úřad morálky (the Bureau of Morality) a První Planovy evangelické církve (the First Evangelical Church of Plano), zvýšeného sledování obyvatelstva a tajného zněčištění vody mírnými sedativy. Na současnou situaci reaguje skupinka vědců, pracující proti autoritářské vládě, posláním několik firemních, vládních a subverzivních internetových stránek  zpět v čase. Internetové stránky z budoucnosti byly poslány do roku 2007, aby upozornily americký lid na možnou budoucí dystopii a pokud možno zabránily jejímu vzniku.“

Podivný nápad internetových stránek cestujících časem měl ve své době větší význam, než se může na první pohled zdát. Album Year Zero bylo již před svým vydáním v roce 2007 originálně propagováno právě pomocí těchto internetových stránek, přičemž odkazy na ně mohli fanoušci najít na koncertech „zapomenutých“ USB discích či je mohli dešifrovat z propagačních materiálů k albu. Přehled internetových stránek spojených s projektem a jejich interpretací můžete nalézt na ninwiki – zde.

Album bylo zamýšleno jako nepřímá kritika v té době vládnoucícho Geroge W. Bushe mladšího, jehož pyšným odpůrcem Trent Reznor byl. Je otázkou, jak a jestli bude materiál upraven vzhledem k současnému stavu věcí v USA a zda se projekt vzdá své mozaikové struktury nebo mini série zapadne do celku.

Producenty jsou Lawrence Bender, známý pro svou spolupráci s Quentinem Tarantinem (Pulp Fiction, Hanebný pancharti, také ale Nepříjemná pravda) a Kevin Kelly Brown (Roswell). Projekt je v předprodukční fázi a podle slov Reznora se „pohybuje rychlostí ledovce“. Připoměňme také, že Reznor kdysi fanouškům slíbil druhý díl alba, pokud se dá projekt do pohybu.

zdroje: herocomplex.latimes.com, quietearth.us


Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 8. 10. 2010 ve 17.01 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.