Domů » Aktuálně

Aktuálně: Kryštof Hádek vybrán jako „Shooting Star“

European Film promotion (organizace na podporu propagace evropské kinematografie) dnes oznámila deset tzv. “shooting stars“, neboli vycházejících hvězd, které budou představeny na každoroční prezentaci nových talentů na Berlinale v únoru 2010. Desítka nadějných herců z celé Evropy byla vybrána z jedenadvaceti kandidátů. Program Shooting Stars je podporován programem MEDIA Evropské unie.

Seznam herců je následující: Zrinka Cvitešić (Chorvatsko), Kryštof Hádek (Česká republika), Pihla Viitala (Finsko), Robert Sheehan (Irsko), Michele Riondino (Itálie), Anders Baasmo Christiansen (Norsko), Agata Buzek (Polsko), Dragos Bucur (Rumunsko), Lotte Verbeek (Nizozemí) and Edward Hogg (Velká Británie).

Kryštof Hádek není zdaleka prvním českým hercem, který se do tohoto výběru dostal. Od roku 2003 je již šestým zástupcem naší kinematografie, který bude na Berlinale představen. Před ním měli tuto možnost Tatiana Vilhelmová (2003), Aňa Geislerová (2004), Jan Budař (2005), Pavel Liška (2006) a Klára Issová (2007).

Porota byla v letošním roce složena z pěti odborníků – německého producenta Karla Baumgartnera, anglického režiséra Lea Davise, amerického scénáristy a producenta Stevena Gaydose, herečky Ani Geislerové a italského režiséra Giuseppe Piccioniho.

Pro více informací se podívejte na www.shooting-stars.eu nebo www.efp-online.com.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 2. 12. 2009 ve 16.49 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.