Domů » Festivaly

Ve čtvrtek začíná FAMUfest

Již tento čtvrtek 12.11.2009 začíná každoroční přehlídka filmů studentů FAMU, FAMUfest. V Divadle Archa se letos představí přes sto filmů a v prostorách budete mít také možnost si přečíst úryvky z nerealizovaných scénářů nebo fotografie studentů. V rámci doprovodného programu proběhnou tematické přednášky (Petr Zelenka – Nelineární uvažování, Kamil Fila – Tendence současného českého filmu) a večerní koncerty (Babaypy, Bratři Orffové, Diskjockejové).

Ve velkém sále divadla se budou především promítat bloky soutěžních filmů, ve čtvrtek večer zde proběhne slavnostní zahájení, kterým provede divadelní sdružení Vosto5. V sobotu se mohou diváci těšit na projekce filmů v HD kvalitě. V malém sále se budou střídat bloky nesoutěžních filmů s přednáškami českých filmových tvůrců. Letos poprvé v historii FAMUfestu budou uvedeny všechny soutěžní filmy s anglickými titulky a zdarma bude k dispozici česko-anglický katalog s představením všech jedenácti kateder FAMU a s rozhovory se zástupci jednotlivých kateder.

Ceny budou udělovat celkem tři poroty – hlavní, porota scénáře a fotografická. V té hlavní zasedne Tomáš Mašín, Jaroslav Sedláček, Vratislav Šlajer, Radim Špaček a Alexander Šurkala. O ocenění pro scénáře budou rozhodovat Dana Hábová, David Zábranský a Jan Otčenášek.  Karel Císař a Michaela Thelenová zvolí vítěze v kategorii fotografické soubory. Profily všech porotců můžete nalézt přímo zde na stránkách FAMUfestu.

Veškeré potřebné informace se dozvíte přímo na webu festivalu www.famufest.cz.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 8. 11. 2009 ve 21.44 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.