Domů » Aktuálně

Aktuálně: Novinky o Zhangově remaku Coenovců

Na internetu se objevily novinky o Zhangově remaku debutu bratří Coenových – Zbytečné krutosti, který bude mít v Číně premiéru již 11. prosince, film je v současnosti v postprodukci. Základní informace o „Blood Simple po čínsku“ můžete nalézt v předešlém článku (odkaz).

Nejzajímavější novinkou je asi to, že film má zvolna přejít z komediální polohy do thrillerové. Je to poprvé co se o něco takového Yimou Zhang pokouší, tak doufejme, že se mu to povede. Styl humoru bude prý připomínat bláznivé  filmy herce a režiséra Stephena Chowa (Kung-fu mela, Fantastický mazel), i když nedosáhne až takových výstředností. Upřímně, sám si nedokážu představit, že pokud si film zachová alespoň část chladné atmosféry původní Zbytečné krutosti (což ale nejspíše ne), tak se takové spojení vydaří. Je také poměrně zjevné, že film bude spíše než klubový originál připomínat mainstreamovou tvorbu. Sám Zhang svůj přesun z „umělecké“ sféry do komerční neomlouvá, považuje ho za nutný a říká, že pokud čínská kinematografie vytvoří dobré a úspěšné filmy v několika žánrech, tak ji čeká deset výjimečných let.

Zhang také poprvé natáčel na digitální materiál, což mu podle jeho slov dalo možnost nechat herce více improvizovat. Také je již znám finální název filmu, což je San qiang pai an jing qi, což server IMDB překládá jako Amazing Tales: Three Guns, tedy doslova něco jako Úžasné příběhy: Tři zbraně.

Zdroje: Yahoo, IMDB

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 5. 11. 2009 ve 15.30 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.