Domů » Aktuálně

Aktuálně: Trier se chystá na katastrofický film

V USA se tento měsíc dostává do omezené distribuce v kinech (díky IFC) a přes VOD Trierův poslední film Antikrist. Nakonec zde navzdory mnohým poplašným zprávám poběží v celé své délce, bez jakýchkoli cenzurních úprav. U příležitosti zvýšeného mediálního zájmu nyní Trier zveřejnil i první kusou informaci o svém dalším filmu.

Název zatím zůstává u Planet Melancholia (nebo pouze Melancholia) a měl by to být psychologický katastrofický film. Již je také jasné, že Trier bude pracovat se zhruba sedmimilionovým rozpočtem (počítáno v dolarech) a půjde o anglicky mluvený film. Trier si i tradičně pro film sám napíše scénář a v jediné zmínce o příběhu slibuje, že rozhodně nemáme čekat žádný happy end. Výrazně by měl využívat i estetiky ruční kamery (podobně jako v dogmě 95) a objevit by se měly objevit i některé prvky romantiky (zřejmě ale v nějakém zvráceném smyslu – protože hned dodává, že podobnou můžeme najít u George Gordona Byrona).

Těžko ale dopředu něco odhadovat, protože jak víme, Trier si rád hraje s očekáváním. Peter Aalbaek Jensen ze Zentropy říká, že ačkoli bude snímek využívat digitálních efektů, nepůjde o takové, jaké můžeme vidět v hollywoodských filmech. Tím, že Trier nepůjde na ruku zavedeným konvencím, si však můžeme být jisti i bez jeho konstatování.

Natáčení by mělo proběhnout v létě příštího roku na lokacích v Německu a Švédsku. Obchodovat s právy se však začne už v únoru na Berlinale, ještě před samotným produkčním procesem. Film by měl být podle předpokladů dokončen, aby stihl svou premiéru v Cannes 2011.

Na stránkách Zentropy je první „grafika“ pro film: planeta Země, vedle níž je planeta Melacholie. Odkaz na ní můžete najít zde.

Zdroj: Variety.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 9. 10. 2009 ve 23.52 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.