Domů » Aktuálně

Aktuálně: Anton Corbijn natáčí film The American

Režisér Anton Corbijn tento týden začal natáčet svůj druhý celovečerní film The American. Inspiroval se literární předlohou Martina Bootha, která vyšla v roce 2005 pod názvem A Very Private Gentleman (tak zněl i prvotní název Corbijnova projektu, podle kterého je ještě veden i na serveru IMDb).

Námět snímku slibuje napínavý thriller, který se točí kolem stárnoucího gangstera (v hlavní roli se zde objeví George Clooney), jenž se živí především prodejem nejrůznějších zbraní na černém trhu. Když se jedna zakázka nečekaně zvrtne, rozhodne se, že na podobné riskantní hry již nemá věk a že odejde z dobře placené branže. Jeho úkryt v malém Italském městečku, kde vystupuje jako malíř obrazů, mu však dlouho klidným domovem nebude a jeho temná minulost ho brzy dostihne.

Podobné příběhové schéma má již v žánru na desítky variací. Ačkoli zveřejněná synopse může znít jako klišé, které není z narativní stránky nijak zvlášť inovativní, nemusí jít o nijak „neambiciózní“, či rutinní film. Z předchozího Corbijnova snímku Control je naopak vidět, že Corbijn dokáže díky perfekcionistické kameře a celé formální stránce filmu vůbec zásadně ozvláštnit svůj snímek. Navíc se mu zde podařilo nabourat často zavedené pravidlo životopisných snímků, v němž se obsah pro mnohé diváky stává i jejich hlavní hodnotou.

Zdroj: Empireonline.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 30. 9. 2009 ve 18.42 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.