Domů » Aktuálně

Aktuálně: Werner Herzog otevírá Rogue Film School

Werner Herzog (*1942), režisér snímků Aguirre, hněv boží (1972), Fitzcarraldo (1982) či Temný úsvit (2006), se rozhodl podělit se s případnými zájemci o své dlouholeté zkušenosti s natáčením v extrémních podmínkách. Sám pracoval v peruánském deštném pralese, thajské džungli a ve vnitrozemí Antarktidy. Nyní zakládá školu filmových dobrodruhů: Rogue Film School, ve které bude studenty učit, jak natáčet v nebezpečných lokalitách a za nepříznivých okolností. Víkendový kurz, na němž bude Herzog přítomen, je volně přístupný za částku cca 23 000 korun.

Kurzy budou probíhat od ledna příštího roku. Herzog ale varuje: „Rogue Film School není pro bázlivé a zbabělé. Je pro cestovatele, pro ty, kteří pracovali jako vyhazovači v nevěstinci, a pro dozorce z blázinců. Je pro ty, kteří se chtějí naučit vylomit zámky nebo padělat zbrojní pasy v zemích, jenž nejsou jejich projektu nakloněny.“ Shrnuje: „Stručně: Pro ty, kteří mají smysl pro poezii. Pro tuláky. Pro ty, kteří umí vyprávět příběh čtyřletému dítěti a udržet jeho pozornost. Pro ty, kteří mají v sobě jiskru. Pro ty, kteří mají sen.“ Dodává: „Nebudou zde mluvit šamani, nebudou to kurzy jógy ani přednáška o nuturiční stravě, bylinkách, hledání vlastních hranic a poznávání sebe sama.“ Studenti si nesmí vzít laptop, mobilní telefon ani jiné komunikační zařízení.

Kromě setkání s velikánem světového filmu si absolventi odnesou i speciální certifikát a podepsané paměti z problematického natáčení Fizcarralda, epického příběhu o podnikateli, jenž přetáhne loď přes kopec v džungli, aby se dostal do míst, kde rostou  cenné kaučukovníky. Nikdo se nemusí bát o svou bezpečnost. Ražisér je znám jako bezvýhradný profesionál. Koluje zvěst z natáčení Fizcarralda, během nějž mu náčelník místního kmene nabídl, že nechá zabít Klause Kinského, představitele hlavní postavy s nímž měl Herzog neustálé problémy. Ten jej slušně odmítl s tím, že zatím nedotočil všechny Kinského scény.

Zdroj: guardian.co.uk

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 29. 9. 2009 ve 20.01 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.