Domů » Festivaly

Co nás čeká na LFŠ: Doprovodný program

Letošní doprovodný program je opravdu velmi bohatý a rozmanitý a to dokonce tak, že divák nemá šanci stihnout vše. Program má mnoho částí, například hudební, divadelní nebo výtvarnou, ale také vzdělávací. Nejedná se pouze o klasické lektorské úvody, které již tradičně patří k Letní filmové škole, ale o nový projekt Mini_FAMU, připravený ve spolupráci s pražskou FAMU.

Projekt Mini_FAMU bude v jednotlivých přednáškách představovat vyučované obory, přímo na těchto lekcích tak budete mít nejen možnost poslechnout si prezentaci těchto oborů, ale také vidět, jak probíhá výuka na FAMU.  Pro lepší představu budou přednášky doplněny ukázkami z tvorby studentů jednotlivých kateder a center. Mini_FAMU bude mít také druhou část, workshop, jehož vedení se ujali Linda Jablonská a Tomáš Doruška.

Pro letošní ročník připravili dramaturgové i velmi pestrou hudební nabídku. Hlavní hvězdou festivalu je samozřejmě Suzanne Vega, která vystoupí na Studentském náměstí 26.července, ale je rozhodně na co se těšit po celou dobu festivalu. Již tradičně budou koncerty probíhat v klubu Mír. Ty se budou zaměřovat na audiovizuální projekty, jako například skupinu DVA nebo Kazety. Letošní novinkou je Semtex stan, v němž se bude hrát taneční hudba. V Hradišti také zahrají skupiny Psí vojáci, Hm… nebo třeba Lenka Dusilová &Eternal Seekers . Kromě koncertů si můžete hudbu poslechnout také v kinosálech při projekcích němých snímků. Například k Metropolis Fritze Langa budou hrát Midi Lidi.

Další alternativou ke kinu je možnost zúčastnit se projektu Zamrzlý obraz, který reaguje na jedno z témat – komiks. K dispozici bude 60 metrů dlouhá zeď, pozůstatek kasáren v centru města. Tato zeď bude během LFŠ proměněna v komiksový “strip“ současným streetartovým umělcem Jakubem Matuškou aka Maskerem One. Po různých kavárnách ve městě budou také své komiksy vystavovat mladí umělci, jak například Tomáš Kučerovský, Toy Box nebo Slovák Danglár.

Při procházce Uherským Hradištěm také narazíte na projekt nazvaný “Promítání zevnitř ven“, při němž se bude promítat z výloh obchodů ven pro náhodné kolemjdoucí. Představena zde bude mladé generace umělců a studentů, jejichž videoarty, krátké komiksy či krátké animované příběhy poběží ve smyčce.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 16. 7. 2009 ve 9.00 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.