Domů » Aktuálně

Aktuálně: Nominovaných na Oskary bude více

Akademie filmového umění a věd oznámila, že od následujícího ročníku zdvojnásobí počet nominovaných snímků na Cenu za nejlepší film ze současných pěti na deset. Po více než šesti desetiletích se tak Oskary vrací k předchozí tradici, kdy o ocenění také bojoval větší počet filmů. Tato změna umožňuje upozornit na více snímku najednou, které díky tomu budou mít vyšší návštěvnost, stejně jako se DVD nosiče s nimi budou lépe prodávat.

“Díky tomu, že máme nyní na Cenu za nejlepší film nominováno více snímků, mají Akademici možnost vybrat si z úžasných filmů, které by jinak byly vyřazeny z bojů o hlavní cenu a dostaly by se pouze do vedlejších kategorií“ říká Sid Ganis, prezident Akademie.

Deset snímků nominovaných na Cenu za nejlepší film roku 2010 bude oznámeno i s ostatními kategoriemi 2. února 2010, samotný slavnostní ceremoniál se pak uskuteční 7. března příštího roku.

Počet nominovaných se v historii cen Akademie několikrát měnil. Mezi lety 1931 a 1932 to bylo osm, v letech 1934 až 1943 deset a v roce 1934 a 1935 dokonce dvanáct.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 27. 6. 2009 ve 1.13 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.