Domů » Aktuálně

Aktuálně: Porumboiův scénář pro moldavského režiséra

Cornelia Porumboia asi všichni známe.  Rumunský režisér se do mezinárodního podvědomí dostal před třemi roky díky svému filmu 12:08 na východ od Bukurešti. Letos představil v Cannes svojí novinku Police, Adjective, se kterou vyhrál ocenění Un Certain Regard. Porumboiu nám sice neodkryl, co chystá dále, my už ale víme, že scénář, který psal na workshopu Cannes Cinéfondation Residence, by měl být natočen moldavským režisérem Igorem Cobileanskim.

Přesněji řečeno by mělo jít o jeho celovečerní debut, který by i mohl mít zahraniční festivalové ambice. Hořkosladký scénář s názvem Flying Lessons by se měl točit kolem dvaceti pětiletého dealera z jednoho polozapomenutého městečka Moldavské republiky. Drama začíná, když se mu celý svět začne hroutit přímo před rukama. Jeho otec spáchá sebevraždu, se kterou se jeho bezradný syn jen těžko vyrovnává a na mysli mu ani nepřidává neopětované citové pouto k jedné dívce.

Pohled to tedy určitě nebude nijak optimistický. Igor Cobileanski natočil zatím pouze pár krátkých snímků, z nichž jsem měl možnost shlédnout jen desetiminutový film  Sasa, Grisa si Ion. Podle něho by se dalo usuzovat, že by film mohl být po stylistické stránce velmi puristický, přesně tak jak jsme na to zvyklí u filmů rumunské nové vlny.

S předběžným rozpočtem 1,2 milionu euro se plánuje začít natáčení v nějakém podzimním termínu.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 19. 6. 2009 ve 22.05 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.