Domů » Aktuálně

Aktuálně: Workholik Winterbottom

Anglický režisér Michael Winterbottom by se dal nazvat workholikem britské nezavilé filmové scény, neboť připravuje hned čtyři nové projekty, z nichž nejnovější by se měl jmenovat The Killer Inside Me. Winterbottom již sehnal potřebných 13 milionů dolarů a v těchto dnech se už připravuje samotné natáčení. Film je adaptací románu Jima Thompsona a mělo by se jednat o noir-thriller, ve kterém se v hlavních rolích objeví Casey Affleck, Jessica Alba, Kate Hudson a Bill Pulman. Premiéra je zatím stanovena na rok 2010.

Dalším zajímavým projektem, na kterém Winterbottom pracuje je film Seven Days. Finanční záštitu nad celým projektem převzal Channel 4 a distribuci bude mít na starosti Film4. Film pojednává o uvězněném muži za drogové dealerství a o jeho vztahu k manželce. Film je zajímavý především tím, že je natáčen vždy jen pár týdnů v roce a to po dobu více jak pěti let. V hlavních rolích se objeví John Simms a Shirley Henderson. Premiéra je stanovena na rok 2012.

Dále Winterbottom jedná o zfilmování románu Londýnská pole od Martina Amise, kriminální příběh konce milénia, přesněji přelomu 80. a 90. let. Nicola Sixová, sexuálně vyzývavá žena, která sama sebe nenávidí, se rozhodne zaranžovat svou vraždu. Vrahem může být Keith Talent, násilnický ničema, jehož jedinými vášněmi jsou pornografie a šipky, nebo také bohatý, počestný a otravně romantický Guy Clinch. A zatímco Nicola vede své nápadníky vstříc propasti, Londýn a vlastně celý svět kolem nich kolotá ve sžíravě zábavné šarádě.

Zatím posledním počinem by měl být Murder in Samarkand. Adaptace hry Davida Hare na motivy pamětí Craiga Murray, bývalého velvyslance UK v Uzbekistánu. Příběh anglického velvyslance, který byl se svých služeb propuštěn, neboť příliš upozorňoval na mučení a porušování lidských práv v Uzbekistánu. Film by měl vzniknout ve vlastní Winterbottomově produkci Revolution Films. Do obsazení hlavní role se počítá s hercem Stevem Cooganem, který už s Winterbottomem spolupracoval na filmech Nonstop párty a Tristram Shandy. Premiéra je zatím stanovena na rok 2011.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 8. 6. 2009 ve 14.47 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.