Domů » Aktuálně

Aktuálně: Jodorowsky v produkci Davida Lynche

Alejandro Jodorowsky se už stal tak trochu klasikem. Osobně bych ho zařadil se stylem jeho filmů někam mezi Pasoliniho a Buňuela. Přestože letos oslavil své osmdesátiny a už to bude téměř dvacet let co natočil svůj poslední film, necítí, že by se měl věnovat odpočinku. Minulý rok představil v Cannes svůj připravovaný projekt King Shot, který označil nicneříkajícím pojmenováním „metafyzický spaghetti western“. Letos se mu na něj podařilo sehnat většinu finančních prostředků a konečně to vypadá, že by první klapka měla padnout již tento říjen.

Čím je tento projekt tak zajímavý? Pokud pomineme samotnou Jodorowského imaginaci, která je vesměs šokující, surreálná, neuveřitelná, nepochopitelná a znepokojivá, tak se nám v projektu objeví ještě několik jmen, které slibují opravdu netradiční filmový zážitek. Snímek totiž bude produkovat David Lynch. Oba mají své portfolia plné dostatečně podivných obrazů, zaručujících že si budou při produkci snímku rozumět. V hereckém obsazení je již dlouho potvrzena účast hudební máničky Marilyna Mansona a hereckého veterána Nicka Noltieho. Vedle těchhle dvou „ikon“ se objeví ještě Udo Kier (známý třeba z Trierových filmů) a Asia Argento.

Scénář je kompletní a díky tomu, že se film již nějakou dobu připravuje, můžeme na internetu najít první čtyři zveřejněné scanny ze storyboardů. Za jejich vznikem stojí Sylvain Despretz, jenž rozkresloval již záběry Aronofského Fontány či Jeunetova Města ztracených dětí (oba filmy jsou z kamerového hlediska naprosto unikátní). Na všechny obrázky se můžete podívat zde: (1, 2, 3, 4). Za kamerou je potvrzena účast Vilmose Zsigmonda (oscar za kameru ve filmu Blízká setkání třetího druhu).

O příběhu se toho zatím moc neví, pokud se tedy u Jodorowského o příběhu dá vůbec mluvit a tak nezbývá než čekat na další informace. V kinech by se film mohl objevit někdy na konci roku 2010 či začátku 2011. Mezinárodní práva již má jistá Lynchova společnost Absurda.

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 29. 5. 2009 ve 23.12 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.