Domů » Aktuálně

Aktuálně: Hororový hit „I Sell the Dead“ jde do distribuce

14. srpna bude mít kinopremiéru v USA film I Sell the Dead (USA, 2008) režiséra Glenna McQuaida. Snímek se promítal na slavnostním zahájení letošního filmového festivalu Slamdance v Utahu, kterého se mohou účastnit pouze filmy s nulovým či opravdu minimálním rozpočtem. I to je jeden z důvodů, proč je přehlídka  pořadateli prezentována jako skutečně a ryze nezávislá. I letošní (již 14.) ročník probíhá souběžně se světoznámým festivalem Sundance, jehož nezávislost se tak snaží zpochybnit .

I Sell the Dead se letos stal hitem Slamdance - posbíral několik cen, zajistil si distributory a putuje dále na přehlídku v Los Angeles. Příběh se odehrává v 18. století. Dva vykradači hrobů jsou dopadeni justicí a jeden z nich se, nedlouho před cestou pod gilotinu, rozpovídá před knězem o tom, jak se k „řemeslu“ dostal a jaké podivnosti se mu během života přihodily. Směsice duchařiny, humoru a hororu si ale získala sympatie až několikátý pokus, když její předchozí festivalové účasti distributory neoslovily.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 12. 5. 2009 ve 17.58 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.