Domů » Aktuálně

Aktuálně: Jerzy a Maciej Stuhr budou demystifikovat

Herec a režisér Jerzy Stuhr je legendárním polským hercem, který je uznáván jak ve své domovině, tak i v zahraničí. I u nás se jeho tvorba těší poměrně vřelému přijetí, které jen potvrzuje loňská Letní filmová škola, kam přijel uvést retrospektivu svých filmů. Současně také přebral cenu AČFK za osobní umělecký přínos evropské a světové kinematografii. Jeho syn Maciej Stuhr se vydal po stopách svého otce a věnuje se divadelnímu i filmovému herectví. Oba se společně již objevili ve filmech Počasí na zítra a Korowód, které si i otec sám režíroval.

Tentokrát si spolu zahrají v připravovaném snímku Mystification režiséra Jacka Koprowicze. Film by měl na pravou míru uvádět neshody kolem smrti známého polského umělce Stanisława Witkiewicze, známého pod pseudonymem Witkacy. Ten měl podle některých hlasů roku 1939 spáchat sebevraždu. Když bylo však jeho tělo roku 1988 vytaženo z hrobu, zjistilo se, že místo něj ležela v hrobě mrtvola neznámé třicetileté ženy. Tajemstvím zahalený osud umělce způsobil, že se začlo brzy šuškat mnoho teorií o tom, jak to vlastně celé bylo. A jedna z nich tvrdí, že umělec ještě dlouho po své fiktivní smrti žil a vytvořil údajně ještě několik doložitelných maleb. Snad se objevila i jeho osobní korespondence z doby, kdy měl být již po své smrti.

Jerzy Stuhr si zahraje tajemstvím opředeného umělce, jehož pravdě je na stopě mladý vyšetřovatel, ztělesněný jeho synem Maciejem Stuhrem. Mohl by z toho být slušný konspirační thriller (či drama). Jedinou nejistotou by mohla být Koprowiczova režie, protože už dvacet let nenatočil žádný film. Přestože se film začal točit teprve před pár dny, počítá se s polskou premiérou na podzim tohoto roku.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 22. 4. 2009 ve 20.47 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.