Domů » Aktuálně

Aktuálně: Gus Van Sant pro Columbii

Příští film Gus Van Santa bude mít zřejmě název Restless. Vznikat bude podle prvního celovečerního scénáře Jasona Lewa. O čem, že to vlastně bude, se zatím přesně neví. Film je ale prezentován jako osobitý pohled na lásku mladistvých. Podle některých informací by mělo jít o vztah chlapce, kterému umřeli oba rodiče, a dívky, jíž zbývá poslední půlrok života. Trochu nekrofilní snímek by se snad měl navíc odehrávat mezi náhrobky na hřbitově (!).

Gus Van Sant dostal na film rozpočet 15 milionů a točit by měl pro Columbii. Půjde tedy o jeden z těch dražších filmů, které ve své filmografii má (Milk stál například 20 milionů). Otázkou je také, na kdy se přesouvají jeho dva další oznámené projekty The Electric Kool-Aid Acid Test a How Starbucks Saved My Life.

V případě Restless to vypadá, že se v příběhu nebudou vyskytovat queer témata, či homosexuální hrdinové. Ti byli mezi hlavními postavami jak ve Slonovi, oceněném Zlatou palmou, tak i Paranoid parku, či nejnovějším Milkovi. Při troše interpretační snahy bychom však samozřejmě mohly drobné narážky najít ve většině jeho filmů.

Vypadá to, že i tentokrát Gus Van Sant opustí svou jedinečnou estetiku vyprázdnění, často představovanou absentujícími informacemi v ději filmu a dlouhými záběry, kterou rozvinul ve svých předchozích nezávislých filmech (které skvěle fungovaly jako festivalový artikl, bohužel už nikoli jako vydělávající snímky v kinech).

Zdroj: Empireonline.com

Doporučujeme

2 komentářů

  • ladislav napsal:

    vidim, kde prispivatel sehnal informace, jenom pro doplneni dodam, ze film Elephant (Slon) je trochu o necem jinem, nez o „gay community“, i kdyz dva hlavni predstavitele gayove jsou… mozna by pomohlo prispivateli se na film podivat…

  • Hubert Poul napsal:

    Film jsem samozrejme videl. Slo o nestastne zvolena slova, jez jsem uz v textu opravil, aby nedochazelo k nejake dezinterpretaci… Diky za upozorneni.

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 6. 9. 2009 ve 22.07 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.