Domů » Aktuálně

Trailer: Snowpiercer

Jihokorejský režisér Bong Joon-ho je známý například ceněným detektivním dramatem Vzpomínky na vraha (Salinui chueok, 2003) či svéráznou variací na katastrofické horory se zmutovanými predátory Mutant (Goemul, 2006). Při osobní návštěvě festivalu Filmasia 2011, v jehož rámci proběhla také retrospektiva režisérovy dosavadní tvorby, se nechal slyšet, že v dohledné době natočí adaptaci francouzského komiksu jménem Snowpiercer (v korejském originále Seolgug Yeolcha). Rok se s rokem dvakrát sešel a chystaný snímek je na cestě k brzkému odhalení. Premiéra v Jižní Koreji je plánovaná 1. srpna 2013. Dle přehledu Unie filmových distributorů se s uvedením do české distribuce zatím nepočítá. K vidění je prozatím krátký trailer.

Komiks Snowpiercer (Le Transperceneige) Jacquese Loba a Jeana-Marca Rochetta se odehrává v postapokalyptickém budoucím světě, v němž nastala po nepodařeném vědeckém pokusu, který měl zastavit globální oteplování, předčasná doba ledová. Jediní přeživší jsou obyvatelé obřího stejnojmenného vlaku, jenž krouží napříč nekonečnými sněhovými pláněmi někdejší modré planety. V omezeném prostoru vlaku vznikne vynucené třídní rozdělení, na elitu obývající přední část a masu nešťastníků vykázanou na chvost vozidla.

Bong Joon-ho před dvěma roky v Praze prohlásil, že má ve svých filmech slabost pro loosery či spíše průměrné hráče dělající spoustu chyb. Zdá se, že nastíněná tematika poskytuje k vykreslení podobně disponovaných hrdinů dostatek prostoru. Herec Song Kang-ho, jenž ztvárnil i hlavní role ve dvou již jmenovaných Bongových filmech, bude tentokrát obklopen řadou známých amerických a evropských tváří, jakými jsou Chris Evans, Jamie Bell, Tilda Swinton, John Hurt či Ed Harris. Zajímavé je také to, že natáčení snímku kompletně proběhlo v pražském Filmovém studiu Barrandov, pro něž se režisér dle jeho vlastních slov mimo jiné rozhodl také proto, že: “…je zde dlouholetá filmařská tradice a pracovníci s bohatými zkušenostmi.“ (1)

—————————————————–

1. http://www.barrandov.cz/novinka/sci-fi-snowpiercer-na-barrandove/

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 13. 7. 2013 ve 18.15 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.