Domů » Aktuálně

Aktuálně: McQueen i Jarmusch chtějí Fassbendera

Bývalý britský videoartista Steve McQueen před dvěma lety úspěšně debutoval jako režisér celovečerního filmu Hlad. Minimalisticky pojaté dílo se téměř celé odehrávalo v prostorách irské věznice, v níž se začali vězni bouřit proti praktikám svých věznitelů. Roli hlavního představitele vězeňského odboje Bobbyho Sandse tu ztvárnil do té doby ještě nepříliš známý herec Michael Fassbender, jehož herecké nasazení ještě umocnilo celé vyznění snímku.

Dosud byl tento herec obsazován pouze do vedlejších rolí (například ve snímcích 300: Bitva u Thermopyl, nebo v kritiky vřele přijatém seriálu Bratrstvo neohrožených). Rok 2008 pro něj však znamenal zlom v kariéře, za což nevděčí pouze vizuálně působivému Hladu, ale taktéž debutujícímu britskému režisérovi Jamesovi Watkinsovi, který ho obsadil do hlavní role ve svém znepokojivém filmu Jezero smrti. Minulý rok se pak objevil hned ve dvou snímcích, které soutěžili o zlatou palmu na festivalu v Cannes. Prvním byl sociálně laděný snímek Andrey Arnold Fish Tank, druhým Tarantinovy Hanební pancharti. A vypadá to, že v nadcházejícíh dvou letech si neoddechne. Krom některých ryze komerčních projektů má však v plánu účinkovat i v několika interesantních projektech.

Prvním z nich je druhý celovečerní film Steve McQueena s názvem Shame. Jeho scénář napsal Steve McQueen spolu se scénáristkou Abi Morgan, jež se dosud soustředila především na televizní tvorbu, za níž má však doma dvě ceny BAFTA. Přestože se o jeho příběhu zatím moc neví, je snímek oficiálně popisován jako drama o třicetiletém muži, který se dostane zcela do područí svého sexuálního života. Podle Tima Haslama, agenta firmy HanWay Films, která se snaží na probíhajícím festivalu v Torontu prodat snímek do pokud možno co nejvíce teritorií, by film zasazený do prostředí nikdy nespícího New Yorku měl pracovat s upřímnými i zároveň provokativními scénámi. Natáčet by se mělo začít již v lednu příštího roku.

Druhým projektem, ve kterém by se měl Fassbender taktéž objevit, je dosud nepojmenovaný snímek Jima Jarmushe. Ten se před měsícem v jednom rozhovoru vyjádřil, že by rád příští rok začal natáčet blíže nespecifikovaný film, ve kterém by se po boku Fassbendera měla objevit i Tilda Swinton (Pláž, Michael Clayton) a Mia Wasikowska (Odpor, Alenka v říši divů). Dosud však prý nemá zcela vyřešené finance, takže uvidíme, zda nebude celý projekt ještě pozdržen.

Taktéž lze ještě upozornit na již několik měsíců starou novinku, v níž jsme upozorňovali na spolupráci Fassbendera a Davida Cronenberga. A Dangerous Method by měla být hotova někdy během příštího roku.

Zdroj: Cinematical.com; Slashfilm.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 16. 9. 2010 ve 21.38 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.