Domů » Aktuálně

Teaser Phantasmagoria: The Visions Of Lewis Carroll

Kdo by čekal tak prozíravý marketingový tah od někoho, kdo tolik pohrdá konformní společností? Projekt Marilyna Mansona Phantasmagoria: The Visions Of Lewis Carroll každopádně dochází svého znovuoživení právě v době, kdy ve světových kinech doznívá nadšení i roztrpčení z Carrollovy Alenky v říši divů (r. Tim Burton, USA 2010). O Mansonově celovečerním režijním debutu se hovořilo poprvé před 5 lety. Tehdy se prestižní francouzská společnost Wild Bunch pokoušela formou pre-sale prodat práva ke snímku a k počátečnímu rozpočtu 5 – 7 milionů $ tak zajistit další finanční zdroje. Neúspěšně. O rok později, v roce 2006, pak vznikl teaser trailer, který ale nikdy nebyl zveřejněn. Až nyní.

Je nasnadě, že Mansonův pohled na tvůrce Alenky je téměř dokonalým protipólem Burtonovy uhlazené a velkolepé verze světa za zrcadlem. Příliš krve, samoúčelná nahota, násilí či zlověstná atmosféra nejsou tím, co by potenciální distributory zrovna lákalo a vzbuzovalo důvěru v tento projekt. Na druhé straně však stojí pozornosti hodné herecké obsazení, v jehož čele je tedy obligátně Manson v roli Lewise Carrolla, dále pak Lily Cole (Imaginárium Dr. Parnasse, 2009) v roli Alenky, ale i Tilda Swinton (Orlando, 1992; Michael Clayton, 2007) či Evan Rachel Wood (Užívej si, co to jde, 2009). Snad právě některé z těchto jmen by mohlo Mansona, který nyní oznámil svůj návrat k tomuto projektu, podpořit v jeho snaze sehnat na film finance.

Závěrem krátká synopse, ať víte, nač se můžete těšit, či o co (naštěstí) přijdete: Viktoriánská Anglie. Pronásledovaný spisovatel je v odlehlém zámku mučen bezesnými noci a vizemi dívky jménem Alenka. Shledává, že se sám stává výplodem své mysli. „Nyní znají všechny mé noční můry mé jméno.“ Je to Lewsi Carroll. Vyděšený, co ho čeká každou další noc.

Zdroj: Theplaylist.blogspot.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 25. 4. 2010 ve 15.22 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.