Domů » Aktuálně

Únorový festivalový výhled

Útočiště před mrazivým únorovým počasím můžete najít mimo jiné v kinosálech na představeních jedné z následujících filmových akcí:

Retrospektiva Michaela Hanekeho : 2. – 7. února, Praha – IFP, Brno – kino Art

Autor cenami ověnčené Bílé stuhy (2009), má na svém kontě mnoho dalších titulů, 6 z nichž můžete zhlédnout v prvních únorových dnech v Kině 35 Francouzského institutu v Praze a brněnském kině Art:  Sedmý kontinent (1989), Bennyho video (1992), 71 fragmentů chronologie náhody (1994), Funny Games (1977) a Čas vlků (2003).
Vstupné: 70 Kč.

Festival otrlého diváka : 9. – 14. února, Praha – kino Aero

6. ročník přehlídky snímků vymykajících se běžnému kino zážitku, diváckému očekávání i normám filmové estetiky dostojí i letos svému jménu a nabídne směs toho nejlepšího nejhoršího, co na plátně můžete spatřit. Za všechny vybíráme další filmy s maskotem festivalu El Santem – tentokrát ty natočené v 70. letech, a premiéry očekávaných hororů     REC 2 (Jaume Balagueró, Paco Plaza, Španělsko 2009) a Vlkodlak (Joe Johnston, USA 2010).
Vstupné: 100 Kč.

La Película : 16. – 21. února, Praha – kino Světozor, 22. – 28. února, Brno – kino Art

5. ročník festivalu španělské kinematografie nabídne to nejlepší z tamní současné filmové tvorby. Největším „hitem“ bude bezesporu španělsko-peruáská kooprodukce Mléko strachu (r. Claudia Llosa), která si odnesla Zlatého medvěda z loňského Berlinale; uniknout by vám každopádně neměl pozoruhodný snímek argentinské režisérky Lucii Puenzové Rybí dítě (2009). Pro aktuální informace doporučujeme sledovat oficiální stránky La Películy.
Vstupné: 90 Kč.

Cinema Mundi : 24. února – 3. března, Brno – Velký Špalíček

První ročník bilanční filmové „cesty kolem světa za sedm dní“ pod uměleckým vedením Jiřího Králíka si klade za cíl diváky ve druhém největším českém města seznámit s nejlepšími snímky jednotlivých národních kinematografií za rok 2009, přičemž ve většině případů se jedná o snímky nominované za danou zemi na amerického Oscara. Celkem bude na festivalu uvedeno 150 snímků, které v 7 sálech poběží od poledne do večerních hodin.
Vstupné: 79 Kč, představní od 19:45: 99 Kč, představení od 12:30 zdarma; Festival Pass: 650 Kč = 10 vstupenek / 12 studentských vstupenek.

Doporučujeme

3 komentářů

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 2. 2. 2010 ve 14.05 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.