Domů » Festivaly

„Smrt čeká všude“ vítězem Gotham Awards

V pondělí v noci se New York jako první dozvěděl jména oceněných snímků nezávislých cen Gotham Independent Film Awards. Nejsledovanější kategorií bylo dle očekávání vyhlašování nejlepšího hraného filmu. Gotham Awards každoročně vysílají do světa jasnou zprávu, který nezávislý snímek je Americkými Státy preferován. Jelikož se takové filmy obvykle výrazněji neprosadí na vyhlašování Oscarů, zůstávají ceny z Gothamu jedním z hlavních veřejně proklamovaných indikátorů kvality. Zklamání převažuje zejména u bratří Coenů, kteří jistě se svým A Serious Man po ceně pokukovali. Naproti tomu se prosadilo válečné drama Smrt čeká všude režisérky Kathryn Bigelow. To sice v našich kinech nenalezneme, ale od listopadu jej lze zakoupit na DVD. Nabízí nemoralizující, syrový a ve své preciznosti výjimečný pohled na konflikt v Iráku. Navíc se Kathryn Bigelow podařil unikátní kousek, když jako žena-režisérka vnikla do zdánlivě mužského žánru válečných filmů. Seznam oceněných naleznete níže:

Nejlepší hraný film
Smrt čeká všude (The Hurt Locker, rež. Kathryn Bigelow)

Nejlepší dokument
Food, INC. (rež. Robert Kenner)

Režisérský objev
Robert D. Siegel za Big Fan

Herecký objev
Catalina Saavedra za La Nana

Nejlepší herecké obsazení
Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Ralph Fiennes, Guy Pearce, David Morse and Evangeline Lilly – Smrt čeká všude

Snímek bez distribuční smlouvy
You Wont Miss Me (rež. Ry Russo-Young)

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 1. 12. 2009 ve 23.05 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.