Domů » Aktuálně

Investoři žalují Terrence Malicka kvůli Voyage of Time

O americkém režiséru-filosofovi Terrenci Malickovi bylo dlouho známo, že s natáčením filmů příliš nespěchá, zmiňme jen dvacetiletou pauzu mezi Nebeskými dny (1978) a Tenkou červenou linií (1998). V poslední době však tuto tendenci zjevně prolomil. Hned rok po Stromu života (2011) následoval snímek To the Wonder (který bohužel nepůjde do české distribuce) a momentálně jsou prý v přípravě tři další projekty: film Lawless zasazený do prostředí austinské hudební scény, snímek Knight of Cups, jenž se má točit okolo celebrit, a především monumentální dokument Voyage of Time, plánovaný už minimálně šest let. O posledním jmenovaném dílu víme, že by mělo „mapovat zrození a zánik vesmíru“ a že mluvený komentář k filmu mají obstarat Brad Pitt a Emma Thompson. Film měl být promítán ve třech verzích (dvě kratší pro IMAX a jedna celovečerní) a mezi plánovanými místy natáčení se objevovala například Havaj, Island, Chile nebo Šalamounovy ostrovy. Žaloba, které uznávaný tvůrce nyní čelí, však vznáší otázky, nakolik se Malick projektu skutečně věnuje a zdali jen nevodí investory a diváky za nos.

Investiční skupina Seven Seas Partnership podala na režiséra a jeho produkční společnost Sycamore Pictures stížnost k federálnímu soudu v New Yorku z důvodu, že Malick nedodržuje stanovené lhůty a místo Voyage of Time soustředí svou pozornost na jiné snímky. Údajně od investorů nadále čerpá peníze (film je do této chvíle stál již více než 3,3 miliony dolarů) navzdory tomu, že za snímkem není vidět žádná práce. Tvůrce podle nich využívá peníze k financování svých ostatních filmů. Žalující strana požaduje navrácení peněz a duševního vlastnictví a kompenzaci za ušlý zisk. Sycamore Pictures se proti nařčení brání: natáčení prý probíhá podle plánu a všechny prostředky získané od investorů byly využity adekvátně. Sám režisér k obvinění dosud mlčí. Osobně (možná naivně?) doufám, že se Malick podvodu nedopustil a má jen potíže s dodržováním termínů, ostatně nebylo by to u něj poprvé. Soudní spor snad alespoň objasní, co se s Malickovým dlouho očekávaným projektem skutečně děje.

Zde je samotná stížnost:

http://www.scribd.com/doc/155148038/SEVENSEAS-FILEDCOMPLAINT

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 24. 7. 2013 ve 11.47 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.