Domů » Festivaly

Na vlastní (Zlatý) voči

Jak to dopadne, když se filmoví teoretici chopí kamer a své znalosti a zkušenosti vloží do krátkých audiovizuálních děl? O tom se můžete na vlastní voči přesvědčit tento týden v dejvické Klubovně. Ve středu a čtvrtek, 15. a 16.5., zde proběhne již osmnáctý ročník festivalu studentů teorie audiovize Zlatý voči.

Dvoudenní soutěžní přehlídka snímků současných, nebo bývalých studentů teorie audiovize představí filmy nejen z České republiky, ale také z Maďarska, Slovenska, Francie a Španělska. Můžete se těšit jak na experimentální snímky a dokumentární tvorbu, tak na hravé animované i hrané filmy.

Vítěze v několika kategoriích bude tradičně vybírat porota renomovaných filmových odborníků. Letos v porotě zasedne Štěpán Hulík, scenárista minisérie Hořící keř, Lucie Česálková, filmová teoretička, filmová kritička Alena Prokopová a výtvarník David Černý, který je jedním ze zakladatelů Zlatých vočí a autorem historicky první ceny festivalu.

Pro návštěvníky je připraven také bohatý doprovodný program, jehož součástí je od minulého roku mimojiné sekce Retrospektiva, která představí to nejlepší, co kdy bylo na festivalu Zlatý voči k vidění. Svůj Film Petra uvede režisér a hudebník Petr Marek, který na festivalu v roce 1998 obdržel cenu za celoživotní dílo. Dále budou k vidění filmy režiséra a kameramana Richarda Řeřichy, dokumentaristy Karla Žaluda a režiséra Tomáše Bařiny, jejichž filmy byly oceněny v průběhu prvních let festivalu.

O hudební zážitky se ve středu večer postará kapela Bouchací šrouby, která zahraje nejen vlastní skladby, ale živě doprovodí také němý film Vzpoura hraček Hermíny Týrlové z roku 1946. Od devíti hodin dojde ke spojení rockové hudby s moderními žánry elektroniky, fotografiemi a exkluzivními videoklipy v podání kapely The Superpower. Ve čtvrtek večer pak zahrají Frukshtuk, kapela žánru dyskalkulického mathrocku. V nočních hodinách se bude tančit do rytmu Djs Inside Kru a  Dj Deleuze.

Pásma krátkých studentských filmů, zajímaví hosté a pestrý hudební doprovod v klubových prostorách dejvické Klubovny slibují návštěvníkům jak zábavu, tak především uvolněnou atmosféru, díky které se na Zlatý Voči všichni rádi vracejí. Festival se díky tomu stal živým místem pravidelného setkávání studentů, tvůrců a filmových a hudebních nadšenců. Přidejte se k nim i vy!

www.zlatyvoci.cz

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 13. 5. 2013 ve 8.51 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.