Domů » Aktuálně

Islandské pondělí s Baltasarem Kormákurem

Kde očekávat největší koncentraci příznivců severského filmu v pondělí 6. května večer? Pravděpodobně v pražském kině Aero na akci nazvané Islandské pondělí s Baltasarem Kormákurem (více o tvorbě režiséra zde), kterou navštíví právě tento ostrovní tvůrce. Přijíždí u příležitosti uvedení svého nového filmu Hluboko (recenze na film zde) do českých kin. Českou republiku navštívil islandský režisér, scénárista, producent i herec již v roce 2007 při příležitosti převzetí hlavní ceny Křišťálový glóbus na karlovarském festivalu. V současné době pracuje talentovaný tvůrce mimo svou vlast a natáčí seriál pro HBO z období studené války, několik let také spolupracuje s hollywoodskými studii.

Diváci v kině Aero budou mít možnost zhlédnout nejprve jeho režijní debut S milenkou mé matky. Od 20:30 bude následovat projekce filmu Hluboko, kterou uvede sám režisér. Snímek pojednává o reálné události, při níž ztroskotání rybářské lodi přežil jediný muž. Tvůrce komentuje výběr příběhu slovy: „Vypráví o houževnatosti, o neústupnosti. O tom, co se v nás skrývá, když přijde na lámání chleba.“[1] V pondělí se v žižkovském kině nabízí možnost vyslechnout si na živo i další tvůrcovo vyjádření k filmu, který se dostal i do úzkého výběru na Oscara 2012 v kategorii nejlepších zahraničních filmů.


[1] Z rozhovoru s Baltasarem Kormákurem pro distribuční společnost Aerofilms. Ke stažení na: http://www.aerofilms.cz/filmy/213-Hluboko/.

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 6. 5. 2013 ve 14.24 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.