Domů » Festivaly

FAMUfest: v noirovském duchu s Wesem Andersonem

Ve velkém stylu byl 15. listopadu zahájen festival studentských filmů za přítomnosti amerického režiséra Wese Andersona a kameramana Roberta D. Yeomana. O odpolední masterclass s tímto tvůrčím tandemem byl velký zájem, což dokazovala dlouhá fronta táhnoucí se po celé délce schodiště Nové scény Národního divadla, kde se setkání konalo. Večer byl festival zahájen snímkem Občan K. umělecké skupiny Ztohoven, který měl svoji slavnostní premiéru na letošním festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě.

FAMUfest během tří dnů nabídne necelou stovku studentských filmů nejrůznějších kategorií zahrnujících hrané, dokumentární i animované filmy. Soutěžní snímky bude sledovat porota festivalu, která vyhlásí vítěze v sobutu 17. listopadu na slavnostním zakončení, kde budou oceněné filmy i promítnuty.

Organizátoři festivalu se letos poprvé neomezili pouze na tvorbu studentů pražské Famu a zahrnuli do programu i filmy ze zahraničí. V sekci FAMU Friendship bude možné zhlédnout díla realizovaná na školách v Kanadě, Rakousku nebo Německu.

Novinkou jsou také filmové dílny Enter Free Cinema které umožňují studentům středních a vysokých škol realizovat vlastní krátkometrážní projekt pod odborným vedením Tomáše Hrušky, Črta Brajnika, Alex Moralesové a Giorgije Bagdasarova.

Veškeré potřebné informace se dozvíte na webu festivalu www.famufest.cz a na www.freecinema.cz.

Adéla Mrázová 

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 16. 11. 2012 ve 12.36 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.