Domů » Aktuálně

Aktuálně: Římský projekt Woodyho Allena

Divácké ohlasy na Půlnoc v Paříži navozují společně s nadstandardním počtem různých cen a nominací dojem, že jde o nejzdařilejší scenáristicko-režisérský počin Woodyho Allena za dlouhá léta. Je otázkou, zda například čtyřnásobná nominace na Oscara v tomto případě nepředstavuje spíše poděkování Akademie za Allenovu celoživotní tvůrčí činnost, na další projekt pilného režiséra se každopádně čeká s o něco větší nedočkavostí, než dříve.

Premiéra snímku nazvaného Nero Fiddled se navzdory plánům zřejmě neodehraje ani v Cannes, ani v Benátkách, nýbrž v nějakém profánnějším prostředí, a to 22. června letošního roku. Potvrdil to distributor snímku, společnost Sony Pictures Classics, která by pochopitelně ráda navázala na nečekaný komerční úspěch Půlnoci. Allenův poslední film totiž v kinech nevydělal obvyklý dvojnásobek, ale rovnou osminásobek svého nevelkého rozpočtu.

Zatímco obsazení nového snímku již známe (mj. Alec Baldwin, Roberto Benigni, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz), detaily zápletky na veřejnost ještě nepronikly. Pouze se spekuluje, že tato italsko-španělsko-americká koprodukce bude sestávat ze čtyř segmentů, dvou natočených anglicky a dvou italsky (čemu by odpovídalo obsazení vícero italských herců) a možná po vzoru Boccaciova Dekameronu orámovaných vyprávěním několika postav. Za kamerou bude opět stát Darius Khondji a tak lze po opojných obrázcích Paříže očekávat vizuální vyznání lásky další evropské metropoli, Římu, kam bude tato komedie, nejspíše s přívlastkem „romantická“, situována.

zdroj: indiewire.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 24. 2. 2012 ve 16.35 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.