Domů » Aktuálně

Aktuálně: Bruno Dumont chystá nový film

Francouzský režisér a filozof Bruno Dumont připravuje film s názvem La Creatrice. Podle serveru IndieWire ale tentokrát nebude pracovat s neherci (jak u něj bylo až dosud zvykem), ale do hlavní role obsadí Juliette Binoche.

Námět filmu by měl vycházet ze skutečných událostí, které prožila sochařka Camille Claudel. Ta byla svou rodinou označena za nesvéprávnou a strávila posledních třicet let života v blázinci. Ve svém umění pokračovat nemohla, přestože byla její tvorba výjimečná a podle některých zásadně ovlivnila jednoho z nejznámnějších sochařů vůbec – Augusta Rodina.

Podobný snímek byl natočen již v roce 1988 a věnoval se právě vztahu Camille a Rodina.

Podle IMDb Dumontův snímek vzniká ve francouzsko-švýcarsko-belgické koprodukci s přibližným rozpočtem šest milionů euro. Vzhledem k tomu, že je film stále ve fázi příprav, je velmi pravděpodobné, že namísto anoncovaného roku 2012, se do festivalové distribuce dostane až v roce dalším. Tím spíš, že tvůrci určitě budou chtít premiéru tradičně na festivalu v Cannes.

Zdroj: IndieWire.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 8. 12. 2011 ve 0.23 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.