Domů » Aktuálně

Aktuálně: Theo Angelopoulos uzavře svou trilogii o současném Řecku

Legendární řecký režisér Theodoros Angeloupoulos se chystá na natáčení svého dalšího snímku s názvem The Other Sea. Jde o poslední díl jeho volně navazující trilogie pojednávající o současném životě řeckého lidu a jeho historie posledních několika desetiletí. Na tomto projektu soustavně pracuje již od počátku nového milénia, když začal připravovat Plačící louku. Druhý díl s názvem Prach času se před třemi lety dostal i do české distribuce.

Angelopoulos tentokrát zasazuje příběh filmu přímo do Atén, které se zmítají v současné finanční krizi. Na tomto pozadí probíhá komplikovaný vztah otce a dcery. Otec je šedou eminancí politiky, který dopomáhá ilegálním imigrantům z Albánie a Makedonie vstoupit do Řecka. Jeho dcera však zastává opačné názory a připravuje pro tyto dělníky Brechtovu divadelní hru kritizující fungování kapitalistického světa.

V hlavní roli zkorumpovaného otce byl již potvrzen etablovaný italský herec Toni Servillo (např. Gomorra, Božský…), jeho dceru by si pak měla zahrát dosud neznámá řecká divadelní herečka. Šestitýdenní natáčení začíná již 26. prosince s rozpočtem 4,5 milionu euro. Je tedy velmi pravděpodobné, že bychom mohli nový snímek vidět již na Berlinale 2013.

Zdroj: IndieWire.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 1. 12. 2011 ve 11.15 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.