Domů » Aktuálně

Aktuálně: Slámův nový film ve Varšavě

Mezi desítkou zatím nedokončených filmů ze střední a východní Evropy, které budou představeny na fóru CentEast Market Warsaw-Moscow, nebude chybět ani český zástupce. Prezentace Čtyř sluncí, sedmého filmu opavského rodáka Bohdana Slámy, proběhne hned dvakrát. Nejprve 14. října, v rámci 27. ročníku Filmového festivalu ve Varšavě, a následně během moskevského festivalu 2morrov, pořádaného od 22. října. Akce, jejímž cílem je upozornit mezinárodní trh na existenci filmů z regionu, se letos bude konat posedmé a kromě Slámy poskytne prostor rovněž filmařům z Polska, Ruska, Bulharska, Rumunska a Maďarska. Kompletní soupis filmů naleznete zde.

Čtyři slunce, s premiérou plánovanou na březen příštího roku, slibují hořkosladký vztahový příběh z malého města, který bude, jak je u režiséra zvykem, výrazněji akcentovat sociální prostředí postav. Vedle Ani Geislerové, jež se Slámou natočila Štěstí, si ve filmu zahrají Jaroslav Plesl (Zoufalci), Igor Chmela (Rodina je základ státu) nebo Karel Roden (nejnověji seriál Terapie).

Doporučujeme

Jeden komentář

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 7. 10. 2011 ve 15.09 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.