Domů » Aktuálně

Aktuálně: De Niro předsedou poroty v Cannes

Účinným způsobem, jak upozornit na filmový festival téměř pět měsíců před jeho začátkem, je jistě výběr celebrity do čela poroty. O tom, kdo si letos z Francouzské riviéry odveze Zlatou palmu tak nebude rozhodovat nikdo menší než Travis Bickle neboli Robert De Niro. Třebaže v posledních letech účinkuje v méně zdařilých dramatech a odlehčených komediích, šestašedesátiletý herec může stále těžit z renomé získaného během prvních tří dekád své kariéry. Dva z filmů, v nichž ztvárnil hlavní roli – Scorseseho Taxikář a Joffého Mise – jsou přitom ověnčené právě hlavní cenou z Cannes.

Podle vyjádření pořadatelů 64. ročníku festivalu byla slavnému herci takto zodpovědná úloha svěřena krom jiné jako forma pocty za jeho vedení festivalu v Tribece, který koncem letošního dubna oslaví desáté výročí. De Niro neopomenul vyjádřit, jak si dané výsady váží a zároveň v této souvislosti dodal, že již má s vybíráním kvalitních filmů jisté zkušenosti. Jestli šlo skutečně o sázku na vytříbený vkus (a De Niro překvapí podobně jako loni Tim Burton oceněním Strýčka Búnmího), nebo pouze na známé jméno, bychom se měli dozvědět 22. května, kdy bude festival v Cannes vrcholit.

Zdroj: indiewire.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 7. 1. 2011 ve 17.27 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.