Domů » Festivaly

MFF KV: Karel Och nahradí Evu Zaoralovou v pozici uměleckého ředitele

Dlouholetý symbol karlovarského festivalu Evu Zaoralovou nahradí ve vedoucí pozici k 1. lednu roku 2011 Karel Och, do té doby programový ředitel. Eva Zaroalová zůstane aktivně zapojena do přípravy festivalu.

Eva Zaoralová získala před měsícem a půl státní vyznamenání Za zásluhy v oblasti kultury. Je filmovou publicistkou, která se zaměřuje na italský a francouzský film a schopnou překladatelkou. Ve vedení festivalu Karlových Varů pracovala od roku 1994 a pomohla vyzvednout festival z prachu.. Vzhledem k jejímu pokročilému věku (v listopadu oslavila 78 let) nebylo její odstoupení překvapením. Její kontakty na světových festivalech zůstanou nepostradatelnou dramaturgickou pomůckou Karlových Varů, jelikož zůstane uměleckou poradkyní festivalu.

Kral Och pracoval v programovém oddělení MFF KV od roku 2001 a loni se stal jeho programovým ředitelem. Patří k blízkým spolupracovníkům Evy Zaoralové a dá se očekávat, že bude pokračovat v zaměření nastoleném předchozím vedením. Na novém postu ponese zodpovědnost za uměleckou podobu festivalu, nikoli finananční stránku, o kterou se nadále stará Jiří Bartoška.

Karlovarský festival se odehraje 1.-9. července. Uvěřejnění prvních zpráv o jeho programu a podobě se očekává na začátek příštího roku.

Zdroj: www.kviff.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 9. 12. 2010 ve 11.23 a zařazen do kategorie Festivaly ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.