Domů » Aktuálně

Aktuálně: James Marsh a Stínová tanečnice

Britský režisér James Marsh je známý především svým předloňským dokumentárním filmem Muž na laně, který se snažil zpětně zrekonstruovat provokativní akci francouzského pouličního umělce Philippe Petita, jenž 7. srpna 1974 se svými společníky nelegálně napnul ocelové lano mezi věžemi WTC a přešel po něm. Snímek tehdy získal výjimečně velkou pozornost a byl oceněn jak dvěma cenami ze Sundance a jednou v Karlových Varech, tak i výroční cenou Americké filmové Akademie, BAFTA a Independent Spirits Awards.

Marsh však stojí i za režií několika hraných snímků, které byly taktéž vyzdviženy na řadě prestižních akcích. Jsou jimi Wisconsin Death Trip, The King a také jeden z filmů detektivní trilogie Red Riding. Nyní se objevila informace, že James Marsh začíná pracovat na svém čtvrtém celovečerním hraném snímku, který bude vycházet z literární předlohy Toma Bradbyho Stínová tanečnice (vyšlo i u nás pod nakladatelstvím Triton).

Příběh se soustředí na členku Irské republikánské armády Colette McVeighovou, která je po nepovedeném bombovém útoku v Londýně zatčena Britskou tajnou službou MI5. Mladý řídící důstojník, jenž má její případ na starost, jí nedává příliš možností. Buď zradí své přesvědčení a vlastní rodinu (otec i bratr mají důležité posty v rámci IRA) a stane se tajnou informátorkou, nebo již nikdy neuvidí své malé děti a zůstane uvězněna v britském vězení.

Scénář filmu byl nedávno zařazen mezi seznam nejlepších britských projektů, které se ještě nedostaly do produkce.

V hlavní roli irské teroristky by se měla objevit Rebecca Hall, která má za sebou spolupráci například s Christopherem Nolanem (Dokonalý trik), Woody Allenem (Vicky Cristina Barcelona) či Ronem Howardem (Duel Frost/Nixon). Objevila se také v první části již zmiňované birtské série Red Ridding.

Zdroj: Variety.com

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 15. 11. 2010 ve 13.46 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.