Domů » Aktuálně

Aktuálně: HBO produkce po česku

O české adaptaci seriálu In Treatment se mluví už dlouho, nicméně na oficiální vyjádření jsme si museli počkat až doteď. Česká verze opravdu vznikne, a to s Karlem Rodenem (Bournův mýtus, Hlídač č. 47, Lidice) v hlavní roli a pod vedením Petra Zelenky (Rok Ďábla, Karamazovi) a Marka Najbrta (Mistři, Protektor). Od původního záměru obsadit  do hlavní role Ivana Trojana tak sešlo.

Seriál In Treatment byl v roce 2008 vysílán i u nás pod názvem V odborné péči na ČT2, bohužel s českým dabingem. In Treatment charakterizuje jednoduchý, nicméně zajímavý koncept. Každý díl se odehrává v jednom konkrétním dni v týdnu a mapuje průběh jedné terapie, přičemž po každých pěti dílech – tedy poté, co proběhne jeden pracovní týden – se seriál vrací k pacientovi z první terapie. V pátek přitom terapeut dochází na svou vlastní terapii. Divák tak prozkoumává životy několika hlavních postav v prostoru jediného pokoje a informace čerpá pouze z dialogu mezi nimi a jejich terapeutem, kterého v originálu ztvárnil Gabriel Byrne (Millerova křižovatka, Obvyklí podezřelí). Seriál tak plně stojí na schopnostech obsazených herců a kvalitním scénáři, a my tak musíme doufat, že budou i do dalších rolí obsazeni herci Rodenova kalibru. V USA čeká letos na uvedení třetí řada seriálu.

Komornost a nenáročnost projektu přímo vybízí k tomu, aby všude po Evropě vznikla řada jeho národních verzí. Seriál by se měl dočkat adaptace mimojiné v Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku a Moldavsku. Na tvorbu všech těchto adaptací by měl dozírat tvůrce úplně první, tedy izraelské verze seriálu s názvem Be Tipul, Hagai Levi. Ano, i americká verze byla verzí nepůvodní. Mimochodem, srbská a nizozemská verze seriálu si již dokonce odbyla svou premiéru.

Tvorbu seriálu zaštiťuje společnost Stillking Films, uvedení se plánuje na podzim roku 2011 po dnázvem Terapie. Natáčení začalo 27. září. Doufejme, že projekt alespoň trochu zabůsobí na zatuchlé a nekvalitní seriálové prostředí v naší republice.

Zdroje: idnes.cz, c21media.net

Trailer k první řadě americké verze seriálu

Doporučujeme

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 1. 10. 2010 ve 12.28 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.