Domů » Aktuálně

Aktuálně: Nepředvídatený Terrence Malick?

Psát novinku o Terrenci Malickovi je zrádné už jen proto, že kolem jeho projektů se táhnou velké otazníky a když už vyjde nějaká „potvrzená“ informace o jejich produkci, vzápětí se často ukáže, že je zavádějící. Malick – filosof a filmový tvůrce se s médii příliš nebaví a drží se pokud možno mimo jejich dosah. Po velkých festivalech prý jezdí nerad a jen díky tomu, že většinou natáčí snímek pět až deset let, se na podobné akce plné celebrit musí dostavovat pouze jednou, dvakrát za dekádu.

Podle posledních zpráv svůj poslední film The Tree of Life dokončil a stihnul ho začátkem tohoto měsíce promítnout na dvou uzavřených projekcích v rámci filmového festivalu v Telluride. Během nich film s finální stopáží 2h 15min vidělo pouze šest osob zastupující společnosti Sony Pictures Classics a Fox Searchlight, který následně snímek zakoupil a bude ho v severoamerickém teritoriu distribuovat. Datum však stále není stanoveno (vždyť o datu premiéry si spekuluje již od začátku minulého roku) a mělo by to být někdy v příštím roce. A všechny tři velké filmové festivaly v první polovině roku (Sundance, Berlín, Cannes) by samozřejmě měly o světovou premiéru snímku veliký zájem.

Teprve nyní se však dostáváme k samotnému jádru této novinky. Terrence Malick prý totiž podle zahraničních filmových serverů začal natáčet (!) svůj další projekt, který zatím není nijak pojmenován a nikdo vlastně ani neví, o čem by měl být. Jediné známé informace jsou, že by mělo jít o romanci, jejíž premiéra by ideálně měla být již v roce 2012 (jak ale známe Malicka, je tohle datum až naivně blízko). Jsou také známí již herci, kteří potvrdili svou účast ve filmu. Po Bradu Pittovi a Seanu Pennovi, se kterými Malick spolupracoval na The Tree of Life, by se tak v novém snímku měla objevit Olga Kurylenko, Rachel Weisz, Ben Affleck, Rachel McAdams a Javier Bardem.

Původně se předpokládalo, že nepotvrzená informace o začátku natáčení v průběhu září je pouhým drbem. Nyní však přišel Rockville Music Magazine s krátkou reportáží z města Bartlesville v Oklahomě (zde mimo jiné Malick žije), kde v rámci festivalu původní indiánské kultury natáčel malý filmový štáb společnosti Redbud Pictures, jenž byla založena na začátku letošního roku a jejím hlavním manažerem je  právě Terrence Malick. Fotografie z místa natáčení navíc potvrzují, že přítomna byla i jedna z hereček filmu Olga Kurylenko, kterou štáb v prostředí festivalu natáčel.

Oficiálně se samozřejmě stále nic nepotvrdilo, ale podle všech dostupných informací by opravdu mělo jít o Malickův nový projekt. Není však stále jasné, jestli šlo opravdu o začátek produkce, nebo pouze jakési „kamerové zkoušky“.

Pár fotografií z místa natáčení můžete nalézt zde.

Zdroj: Slashfilm.com; rockvillemusicmagazine.com

Doporučujeme

2 komentářů

  • [...] Nový film Terrence Malicka The Tree of life se dočkal svého prvního traileru. Snímek bude vyprávět o dospívání mladého chlapce.  O příběhu se toho příliš mnoho neví, jasné nicméně je, že film bude vyprávět o dospívání mladého chlapce v polovině minulého století, který se i přes tvrdou výchovu svého otce (Brad Pitt), který vzývá filosfii „svět je boj a džungle“ naučí oceňovat krásy života a přírody. Hlavní ženskou roli ztvárnila Jessica Chastain (Jolene), ve vedlejší roli se objeví Sean Penn. Film je dokončen, americká premiéra filmu byla po dlouhotrvajících problémech s distribucí nastavena na 11. května 2011 (více o problémech s uvedením zde). [...]

  • [...] objeví Sean Penn, Brad Pitt a Jessica Chastain. O snímku jsme v minulosti informovali již zde, zde a [...]

Odejít a odpovědět

Přidat příspěvek níže či na něj upozornit ze své vlastní stránky. Můžete také sledovat tyto komentáře přes RSS.

Udržujte pravidla diskuze. Vyjadřujte se k tématu. Žádné spamy.

Můžete použít tyto tagy:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tato stránka podporuje systém Gravatar. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Poznámky

Tento příspěvek byl napsán uživatelem dne 20. 9. 2010 ve 0.31 a zařazen do kategorie Aktuálně ..

Můžete příspěvek okomentovat nebo na něj upozornit ze své vlastní stránky. Pro aktuální přehled o diskuzi, můžete sledovat tyto komentáře přes RSS.

Toto je Gravatar-enabled weblog. Pro vytvoření svého vlastního avataru (ikonky) se stačí registrovat na Gravatar.

Nejnovější komentáře

Creative Commons License

Kalendář



Pro kompletní výhled přejděte na stranu kalendáře.